Er tildelt Ålesund bys kunstnerpris 2017

Kultur- og oppvekstutvalget har tildelt Ålesund bys kunstnerpris 2017 til Ålesund strykekvartett.

Arkiv. Ålesund Strykekvartett er er samlet i konsertsalen i Avholdshjemmet. Fra venstre Samuel Skrede, Ai-Ling Chiu, Linda Bønes og Ove Kvangarsnes.  Foto: Bjørn Halvorsen

Kultur

Strykekvartetten har siden 1985 vært ansatt av Ålesund kommune som et profesjonelt ensemble. Nyheten om at de er tildelt byens egen kunstnerpris ble kjent seint mandag kveld.

– Vi blei veldig glad, sier Linda Bønes på bratsj få minutter etter at de selv fikk den gode nyheten.

– Det er kanskje ikke så vanlig at grupper får denne prisen. Samtidig har vi jo spilt en viktig rolle i over 30 år, sier Ole Kvangarsnes. Han var også med på å grunnlegge kvartetten.

Oppgavene er flere: Undervise på Ålesund kulturskole og musikklinja på Fagerlia vgs, være gruppeledere i Ålesund symfoniorkester og ha egne konserter. Kvartetten består også av Ai-Ling Chiu på fiolin og Samuel Skrede, cello.

– Vi ble bare litt bekymra for om vi får tatt imot prisen på torsdag, vi har prøver på Tornerose den dagen, men her må vi bare rydde plass, sier Kvangarsnes.

Medlemmer i strykekvartetten starta rekrutteringsorkesteret «Indre Strøk», og dette orkesteret ledes fremdeles av medlemmer i strykekvartetten. Mange av kvartettens elever har utviklet seg herfra frem til profesjonsstudier. Det er nå en rekke unge profesjonelle strykere som kommer fra Sunnmøre, heter det i begrunnelsen.

Her kan du se hvem som har fått prisen tidligere (ekstern side)