Sju norgespremierer på kino 1. juledag

– Og så er jo «Knerten» litt julete, og «Daddy´s Home for Christmas». Ellers er det ingen store typiske julefilmer i år, verken før jul eller i romjula. Vi får håpe på noen skikkelig julete storfilmer neste år, sier kinosjef i Ålesund, Beathe Kvalsvik Breivik.

Julekatastrofe

I oppfølgeren til «Daddy´s Home» fra 2015 får duoen besøk av fedrene sine, spilt av Mel Gibson og Will Ferrell. Her skal det være duket for årets julekatastrofe.

«Stjernen» er en helaftens animasjonsfilm, om eselet Bo og resten av de firbeinte vennene, som skal gi et annet perspektiv på Maria og Josefs vei til den hellige byen.

Mens «Jul i Mummidalen» er en finsk/polsk animasjonsfilm om Mummitrollet som ikke vil gå i dvale, men oppleve jula».

Alle tre har norgespremiere førstkommende fredag.

Sju julepremierer

1. juledag er det duket for sju norgespremierer på ålesundskinoen, som vil ha forestillinger både på dag- og kveldstid.

«Oksen Ferdinand», «En fantastisk ?», «Happy End», «Polaroid», «The Disaster Artist», «Den 12. mann», «En fantastisk kvinne» og «The Party» er filmene som skal forlyste folket i juleferiedagene.

Konsertfilmer

Konsertfilmer derimot, blir det flere av i førjulstida.

30. november Siden november 2015 har det musikalske og visuelle prosjektet «Heisann Montebello» med låter, musikkvideoer og liveshow pågått, deriblant med tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum. Filmen er en reise gjennom Karpe Diems nnholdsrike univers. Filmen har premiere 7. desember.

– Dette er en fin anledning til å få med seg prosjektet, for dem som ikke har fått anledning til å gå på konsertene, og dor dem so ikke er gamle nok til å komme inn på dem, sier kinosjefen.

10. desember kommer «Nøtteknekkeren» og 30. november blir det Prince-konsert på kinoen.

4. juledag er det duket for en to timers julespesial med «Dr. Who».

– Og så må du få med at nå starter vi opp med tre forestillinger daglig også på Løvenvold. Den tredje blir i fire- halv fem-tida, sier Kvalsvik Breivik. Karin Rykkje

«Adjø Montebello», konsertfilm med og om rapduoen Karpe Diem. Foto: Euforia Film