Julelaug i nybygd badehus

Stemninga og temperaturen stig i badehuset i Valldal. – Det varmar mitt finske hjarte at bygda har fått ein sauna med vedfyrt omn. Akkurat slik skal ein sauna vere, seier Eija og daskar rundt seg med bjørkeriset i pur glede.

Sauna På finsk vis gir Eija Birgitta Hoel Merete Myklebust ei runde med bjørkeris. Oppe på benkane sit Kristin Storstein, Hege Kristin Hansen, Nina Grøndahl. Nede: Der sit Linda Myren og ventar smilande på ein dask eller to. Kun beina til Elin Tafjord, Bodil Waldal og Turid Jarvik som og nyt varmen i saunaen er synleg.  Foto: Marius Simensen

Sauna gir tid til refleksjon

Nina Grøndahl
Kultur

– Eg blir nesten rørt når eg sit her og kjenner den fine varmen, seier finnen som gifta seg, tok etternamnet Hoel og busette seg i Valldal for tjue år sidan. Heime har ho sjølvsagt badstove, men med elektrisk oppvarming.