Sjekk inn: Les flere saker om å flytte til Ålesund her

Hva er dine topp fem ting å gjøre? Skriv i kommentarfeltet under!

Natalie sandtorv: – Flyr hjem for å gå på frisøren

Natalie Sandtorv. Foto: Kristin Støylen

Alder: 29

Hjemsted: Ålesund

Hva: Jazzmusiker

Hva er dine topp fem ting å gjøre i Ålesund på en lørdag?

Jeg er så kresen på frisører at jeg flyr hjem fra København bare for å få fiksa opp frisyra hos Anniken Løviknes på Fri Frisør! Hun er i verdensklasse. Det er luksus fra ende til annen å starte lørdagen min hos henne. Jeg rekker aldri frokost før avtalen så hun serverer kaffe, og kanskje et kakestykke fra Invit.

Så møter jeg mormor Hjørdis Sandtorv eller noen venninner på lunsj. Da liker jeg å keep it local, så jeg spiser fiskesuppe på Fisketorget. Nam! Et stopp innom Arv er et seriøst must. De er helt unike. I tillegg får jeg aldri nok av Details interiør. Elsker å finne ting til leiligheten min der. Kvelden starter med en drink på Brosundet bar, med min favorittbartender, Fredrik - etterfulgt av en konsert på Terminalen. De har bragt liv og kultur til byen, og jeg føler at jeg kunne vært i hvilken som helst storby i verden når jeg er her, men med sjarmen som bare en by som Ålesund kan ha!

Hva skjer i Ålesund? Sjekk kulturkalenderen.

Kulturlivet i Ålesund har vokst veldig. Jeg skulle ønske jeg hadde samme tilbudene når jeg var ungdom å bodde i byen. Terminalen har skapt noe helt fantastisk, og det er imponerende hvor mange spennende artister de klarer å få til byen. I tillegg elsker jeg konsertene ved Teaterfabrikken. De har en atmosfære du ikke finner noe annet sted.

Sebastian Foss Solevåg: Fjellstua og byliv

Sebastian Foss Solevåg. Foto: Staale Wattø

Alder: 26

Hjemsted: Ålesund

Hva: alpinist som representerer Spjelkavik Idrettslag

Hva er dine topp fem ting å gjøre i Ålesund på en lørdag?

Starter dagen selvfølgelig med å løpe Borgernes vei og opp til Fjellstua.

Så går turen videre til en brunsj enten på Invit, Tante Bruun eller Let‘s Eat Deli.

Etterfulgt av en liten gåtur langs Brosundet og Kongens gate for å se på livet/folkene.

Om sommeren må man selvfølgelig innom Stuen for en softis eller milkshake. Resten av året blir det en dobbel Americano på noen av de koselige kafeene i sentrum.

Jeg er jo onkel så når jeg er hjemme så blir det fort at jeg bruker litt tid med dem, så da blir det enten Lekeland eller akvariet og skjemme dem bort litt med godteri og diverse. Må passe på sånn at jeg er yndlingsonkelen!

Tellef Raabe: Brukthandel, kaffe og kunst

Tellef Raabe Foto: Staale Wattø

Alder: 26

Hjemsted: Ålesund

Hva: Musiker og låtskriver

Hva er dine topp fem ting å gjøre i Ålesund på en lørdag?

– Utstilling på KHÅK og KUBE

– Brukthandling i Moloveien

– Kaffe (fra Jacu) på Invit

– Konsert på Terminalen

– Eller klatre i Molladalen! Snowboard på Strandafjellet! Surfe på Alnes!

Studentleiaren: Uteliv og mat

Gjermund Kvernmo Langset. Foto: Nils-Harald Ånstad

Alder: 24

Heimstad: Tomrefjord

Kva: Leder for studentparlamentet ved NTNU i Ålesund

Kva er dine topp fem ting å gjere i Ålesund på ein laurdag?

Kulturtilbodet i Ålesund har etter mi meining vorte veldig mykje betre dei siste åra. Det har nok over lengre tid vore eit rikt kulturliv her, men det treff kanskje eit yngre publikum betre no.

Konsert: Eg er personleg veldig glad i musikk, så konsert på Terminalen er noko eg gjerne gjer alle dagar i veka. Dei har mykje gode og ikkje minst varierte konsertar. Eg er spesielt glad for at dei har ein del gode rockeband, det er heilt supert!

Molo: Burger, godt utval av øl og shuffleboard er ofte oppskrifta på ein bra kveld. Eit kjærkome tilskot til bylivet etter mi meining. God atmosfære og kult lokale.

Utelivet: Eg meiner utelivet i Ålesund har vorte veldig bra. Det er eit breitt utval av ulike plassar, som gjer at dei fleste kan finne ein plass ein trivst. Eg er ikkje heilt typen til å gå på nattklubb, og da er det godt med plassar der det er mogleg å høyre god musikk og slå av ein prat i godt lag.

Ein betre middag: Ålesund har mange gode restaurantar. Å gå ut og prøve dei kulinariske opplevingane med gode vener likar eg godt. Det kostar jo gjerne litt, men i ny og ne bør det absolutt gjerast, sjølv for ein student.

Teaterfabrikken: Her er det mykje kule arrangement. Stemninga der er heilt spesiell og må opplevast. Ligg litt utanfor allfarveg, men er absolutt verdt å sjekke ut.

Mette Muri:  Byliv og Moa

Mette Muri Foto: Privat

Alder: 20

Hjemsted: Ålesund

Hva: Lagkaptein på fortuna Ålesund

Hva er dine topp fem ting å gjøre i Ålesund på en lørdag?

Molo brew: Et fint utested, der en vennegjeng kan møtes å spise god mat og spille shuffleboard.

Terminalen: Det blir arrangert en rekke konserter med mange kjente artister og en plass man møter mye kjent folk.

Sunnmørsalpene: For de som liker å bevege seg, finnes det knapt noe bedre enn Sunnmørsalpene. Der finnes alt fra korte turer til lange turer, og de fleste ligger bare en liten biltur fra Ålesund.

Ålesund sentrum: Gå i butikker og nyte dagen i bysentrum på koselige kafeer . Man kan også ta turen opp trappene til flotte Fjellstua, hvor man kan nyte utsikten av Ålesund og øyene rundt.

Moa/Spjelkavik: Moa er også et godt alternativ for de som liker å shoppe. Dette kan man da kombinere med bowling og kino på kvelden.

Markus den Ouden: En dag i byen

Markus den Ouden Foto: TONJE BS

Alder: 25

Hjemsted: Ålesund

Hva: tidligere gitarist og vokalist i blodig alvor

Hva er dine topp fem ting å gjøre i Ålesund på en lørdag?

11:00. Du våkner opp med godfølelsen og tenker på den overlegne Rollon-seieren du var vitne til i Larsgården i går. Glem eliteserie og obosliga, alle vet at det er i fjerdedivisjon den ekte fotballen spilles. I tillegg fikk du oppleve kiosksalg i ypperste verdensklasse. Fint å ta med seg videre inn i helga.

13:00. Spenn på deg skoene og spankuler i bedagelig tempo bort til Jukebox platebar. Den gode gamle platesjappa er en truet art, men her kan du altså drømme deg bort i lange rekker vinyl. I tillegg byr Jukebox på alt du måtte ønske av småtjafs som er essensielt for enhver musikkelsker.

15:30. Allerede noen timer siden frokost nå. På tide med mat. Av alle delikatesser som matbyen Ålesund har å by på, er kanskje tørkamøren på Stuen den beste. Stekt mør i brød med grov sennep. Perfekt kombo. Om du vil passe på saltinntaket, kan du eventuelt ta turen innom Walderhaug og spise verdens beste grovkake.

18:00. Etter litt rusling rundt i byen begynner tørsten å melde seg. Det er jo tross alt lørdag, og kursen settes dermed mot den sagnomsuste puben Smutthullet. Her får du servert ekte halvlitere. Om du er typen som foretrekker mikroøl brygget i grisgrendte utkantstrøk, er kanskje dette ikke stedet for deg. For oss andre er det derimot mer enn nok. Med på kjøpet får du også påfyll av gode historier om levd liv.

21:00. Dette har allerede vært litt av en dag, men den er langt ifra over. For i kveld spiller jo et eller annet bra band på Terminalen. For ikke lenge siden var Ålesund en by som galant ble hoppet over av mange omreisende musikere. Terminalen har derimot sørget for at byen vår nå er et selvskrevet stopp på enhver norgesturné. Du går inn, gir etter for kriblingen i rockefoten og danser til de sene timer.