Sigrid vant BBC-kåring: Er den mest spennende artisten i 2018

Ålesund-artisten Sigrid gikk til topps i kåringen BBC Music's Sound of 2018.

Artisten Sigrid fra Ålesund.  Foto: Staale Wattø

Kultur

Det melder BBC på sine nettsider.

Sigrid Solbakk Raabe slo gjennom med et brak i løpet av fjoråret og 2018 starter ikke noe dårligere, med fredagens nyhet.

– Det er en stor ære, sier hun til den britiske allmennkringkasteren: – Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, legger hun til.

21 år gamle Sigrid er en av de yngste artistene som noensinne har mottatt denne æren.Sigrid Solbakk Raabe fikk Sunnmørspostens kulturpris:

Sigrids fantastiske år

Det har vært et stort år for Sigrid Solbakk Raabe fra Ålesund. Nå gleder hun seg til å lage mer musikk på kjente trakter.

 

Gjevt selskap

BBC Music's Sound of 2018-listen er kåret ved at 173 ulike kritikere, festivalarrangører og DJ-er - i tillegg til tidligere vinnere stemte fram sine favoritter.

16 fremadstormende unge talenter var plukket ut av en stor bransjejury.

BBC startet kåringen i 2003, og tidligere vinnere er blant andre 50 Cent (2003), Adele (2008), Ellie Goulding (2010), HAIM (2013), Sam Smith (2014), Years & Years (2015).


Trippel Spellemann-nominert

Sigrid er trippelnominert til årets Spellemannprisutdeling: Hun er nominert i klassen for årets popsolist med «Don't Kill My Vibe EP», så vel som til årets låt med tittellåten – og dessuten som årets nykommer.

Før jul vant hun prisen for Beste Nykommer på P3 Gull.


To ålesundere kan vinne priser:

Disse er nominerte til Spellemann

Det kan ligge an til prisdryss til Sigrid når Spellemannsprisene skal deles ut. Sjekk hvilke kategorier hun ble nominert i!Riise overrasket Sigrid på prisutdeling: – Jeg er så stolt over at du kommer fra Ålesund

Ålesund-artisten Sigrid fikk prisen som Årets Nykommer av NRK P3 etter jubelår.