Her blir det søramerikanske rytmer og storbandfeeling med 100-årsjubilanten Leonard Bernstein.

Og to ørstinger i sentrale roller.

Fra samme bygd

Bjarte Engeset er dirigent og Arill Riise konferansier når det nye året spilles inn i Parken kulturhus.

– Jeg har dirigert nyttårskonserten med ÅSO før, men det begynner å bli lenge siden. Arill Riise har jo vært konferansier på disse konsertene mange ganger, men dette er første gang vi to jobber sammen. Det gleder jeg meg til. Vi er faktisk fra samme bygda og født samme år, forteller Engeset.

Den tidligere kunstneriske lederen for orkesteret er nå blitt æresdirigent, og holder stort sett en konsert i året med musikerne i Ålesund.

Ørstingen har base i Larvik, og er fast kunstnerisk leder for Marinemusikken, i tillegg til diverse dirigentoppdrag i inn- og utland.

En helt spesiell konsert

I år er det 100 år siden Leonard Bernstein ble født.

Engeset har et spesielt forhold til den legendariske amerikanske komponisten og dirigenten. I 1991 fikk han invitasjon til det berømte Tanglewood-instituttet i USA, der blant andre Bernstein virket og underviste.

– Han døde rett før jeg fikk oppleve ham, men jeg fikk med meg den siste offentlige konserten han holdt, det var i 1990, med Boston Symphony Orchestra. En veldig spesiell hendelse, sier Engeset,

I samråd med ÅSO har Engeset holdt av andre avdeling til musikk av Bernstein, fra verker som Candide, Wonderful World og ikke minst musikalen West Side Story, med udødelige låter som « I Feel Pretty» og «America».

Ålesund Operakor deltar også på nyttårskonserten, og skal være med på fire Bernsteinsanger, deriblant den krevende «Auto da Fé» fra Candide.

Solister

I første avdeling blir det søramerikansk musikk fra blant annet Brasil, Argentina og Mexico.

Deriblant Hector Villa-Lobos vakre «Bachiana Braseleiras», musikk av tangokomponistene Astor Piazolla og Ángel Villoldo og Cuba-inspirert dansemusikk av mexicanske Arturo Marquez.

Solister på konsertene er sopranen Ann-Helen Moen og orkestrets egen fiolinist, Ove Kvangarsnes.