Korps med filmkonsert

De har jobba med materialet i flere måneder. I helga er det dags for filmkonserter med Larsgården Skolekorps og Sykkylven Skulekorps.

Så langt vi kjenner til er det forresten første gang det blir holdt korpskonsert på Terminalen

Irene S. Bratteberg

Samarbeider: Larsgården Skolekorps og Sykkylven Skulekorps samarbeider om «From All of Us to All of You». Lørdag blir det konsert i Sykkylven, søndag i Ålesund. Foto: Privat  Foto: Privat

Kultur

«From All of Us to All of You», har de kalt det – ei frase mange gjerne forbinder med Disney.

– Rett og slett fordi en god del av musikken som framføres, kommer nettopp fra Disney-filmer, sier styreleder Irene Skancke Bratteberg i Larsgården Skolekorps.

Lover høgt nivå

Det var i september at de to korpsene begynte forberedelsene til det som nå munner ut i konsert henholdsvis i Sykkylven kulturhus lørdag og på Terminalen i Ålesund søndag.

– Marianne Giske, som er dirigent for begge korpsa, hadde en tanke om at de to ville kunne utfylle hverandre på en god måte, noe som har vist seg å stemme veldig bra, sier Bratteberg.

I tillegg til å øve hver for seg har korpsene både hatt felles øvingsweekender, og også vært på besøk på hverandres øvinger for å samkjøre seg.

– Egentlig skulle konsertene ha vært holdt i fjor høst, men av ulike årsaker blei det heile utsatt. Med lengre tid til å øve begynner det nå å låte riktig så flott, og med hånda på hjertet kan jeg love en konsert av høgt nivå, sier Bratteberg.

– Så langt vi kjenner til er det forresten første gang det blir holdt korpskonsert på Terminalen. At vi valgte dem var litt tilfeldig: Med rundt 40 musikanter totalt for de to korpsene vurderte vi først flere andre lokaliteter i Ålesund, uten heilt å finne noe som passa: Mens for eksempel Parken kulturhus opplevdes som litt for stort, var det å finne nok sceneplass ei utfordring andre steder. Men for en positivitet og for en service vi har opplevd hos Terminalen så langt! De sa tvert ja da vi spurte om en sånn type konsert var mulig, og har fulgt opp og lagt til rette på best mulig vis siden, sier hun.

Noe for alle

I tillegg til Disney blir det også anna filmmusikk – både norsk så vel som utenlandsk. Og selv om publikum kan vente seg de kjente temaene fra blant anna både Løvenes konge, Pocahontas og Jungelboken, noe som kanskje kunne indikere at dette blir en konsert for de aller yngste, loves det også snacks både for ungdom og voksne.