- Skuffa, men tar det med fatning

Tomra Brass Band endte sist i 1. divisjon under NM brass 2018. Det betyr nedrykk, så sant de ikke bestemmer seg for å prøve seg i kvalifiseringa.

Tomra Brass Band på scena under NM brass 2018.   Foto: John Vint/Norges Musikkorps Forbund

Ørskog Brass under helgas norgesmesterskap.   Foto: John Vint/Norges Musikkorps Forbund

Herøy Brass.  Foto: Norges Musikkorps Forbund

Kjølsdalen Misikklag og dirigent Arvid Anthun.   Foto: Norges Musikkorps Forbund

Kultur

- Vi er skuffa, men tar det med fatning. Akkurat dette med kvalifisering har vi ikke tatt stilling til ennå.

Det sier Lene Frostad i styret i Tomra Brass Band, etter at korpset endte på 12. og siste plass i 1. divisjon under NM brass i helga.

- Nå sies det vel at 1. divisjon er den hardeste divisjonen, og selv om det alltid skjer ting på scena, synes vi det gikk ganske greit selv, legger hun til. Tomra framførte Paganini Variations av komponist Philip Wilby, og fikk 86 poeng.

- Hvordan har alt det andre, rundt selve konkurransen, vært?

- En fest. Vi har hatt fantastiske dager her. Nå skal vi hjem og jobbe videre, sier hun. Korpset deltok med rundt 30 musikanter i norgesmesterskapet, som fant sted i Grieghallen i Bergen.

Tomra Brass Band var for øvrig ikke eneste lokale korps under konkurransen: Ørskog Brass med dirigent Jonathan Bates deltok i 2. divisjon. De spilte The Raid av komponist Oliver Waespi, og med 83 poeng endte de som nummer 10 av 13 korps.

Videre deltok Kjølsdalen musikklag fra Eid i 4. divisjon. Framføringa av stykket Prizewinners blei belønna med 92 poeng, noe som resulterte i en hederlig 3. plass i konkurranse med fjorten andre korps.

Sist men ikke minst deltok Herøy Brass i 5. divisjon, og korpset, som dirigeres av Kjellstein Knotten, endte på en 11. plass av i alt 12 med 82 poeng. Disse framførte The Graces of Love av Oliver Waespi.

Eikanger-Bjørsvik Musikklag vant for øvrig elitedivisjonen under NM for tredje år på rad og oppnådde heile 98,5 poeng.

Årets norgesmesterskap var nummer 40 i rekka og hadde 76 deltakende korps.