Cecilie Lundsholt vil bli sjef for Teatret Vårt

Åtte har søkt jobben som teatersjef ved Regionteatret i Molde. Kunstnerisk leder for avdelingen i Ålesund, tidligere Barneteatret Vårt, er en av dem.

Vil bli teatersjef i Molde Cecilie Lundsholt, kunstnerisk leder for Teatret Vårt avdeling barn og unge i Ålesund, ønsker nye utfordringer som regionteatersjef.   Foto: Ticiane Oliveira

Kultur

– Nå har jeg jobbet i Ålesund i to og et halvt år, og trivdes kjempegodt, med spennende oppgaver og fantastiske folk. Å ha fokus bare på barn og unge har vært en ny og givende erfaring. Men jeg kan godt tenke meg nye utfordringer, og har veldig lyst til å jobbe mer med teater for voksne.

Større register

– Det handler også om økonomi. På Barneteatret Vårt har jeg satt opp over 20 forestillinger, med bare én til tre skuespillere. Med et mål om å være nyskapende, revolusjonerende, å pushe grenser. Det synes jeg vi har fått til. Nå tenker jeg det hadde vært fint å ha en større stab, et større register å spille på, sier Lundsholt til Sunnmørsposten.

Søkerne

Thomas Bjørnager har vært teatersjef i Molde i to åremålsperioder, som er maksimalt. Han slutter til sommeren i 2019.

20. februar var det søknadsfrist på stillingen, der den nye teatersjefen skal tiltre 1. august 2019.

Åtte søkere sto på lista da fristen gikk ut. Foruten Lundsholt er det dramaturgen Kristian Lykkeslet Strømskag fra Molde (Oslo), skuespiller ved Teatret Vårt Bjørnar Lisether Teigen, produsent Brandan McCall (Oslo), scenograf med master i teatervitenskap Ina Kobbevik Brundtland (Jevnaker), danser med master i økonomi og ledelse Inger Oliv Strand Butel (Frogner), redaktør med studier i arkitektur Kellen Flor de Jesus ( Sao Paulo, Brazil) og instruktør Terje Skonseng Naudeer.

Usikker på ny periode i Ålesund

Om halvannet år går Lundsholts åremål i Ålesund ut, samtidig med at Bjørnager slutter.

– Om du ikke skulle få stillingen i Molde, vil du da søke på en ny åremålsperiode i Ålesund?

– Det kan jeg ikke svare deg på nå. Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, sier Lundsholt.