Nå skal Teatret Vårt satse på Ålesund og omegn

Arbeideren er for liten for moderne teater

I det nye teatret på sørsida vil man kunne justere scenografien i eget verksted, i stedet for å sende delene til Molde med buss.

Sterkere på Sunnmøre: Teatret Vårt går inn i en periode der det skal satses mer på å nå ut i hele fylket. Her er kunstnerisk leder Cecilie Lundsholt sørsida i Ålesund, der Teatret Vårt etter planen skal flytte inn i nye lokaler i 2022. Da med voksenforestillinger i tillegg til barne- og ungdomsteater.  Foto: Staale Wattø

Kultur

I dag blir forestillingene som barneteatret i Ålesund setter opp delvis produsert i i Molde. I de nyelokalene til Teatret Vårt på Plassen er det store verksted for kulisser, rekvisitter og kostymer, som også produserer for barneteatret i Ålesund. Men når den ferdige scenografien skal inn i Arbeideren, må det ofte justeringer til. I dag må det gjøres i Molde, og delene som må justeres blir sendt til Molde med buss. På sørsida får ålesundsavdelingen et eget såkalt lettverksted, og utføre justeringene på stedet.