Høy aktivitet, forbigått på turné

Aktiviteten er stor, viser statistikk for Teatret Vårt. Når det gjelder forestillinger på turné er regionteatret i Molde ikke lenger blant de beste i klassen.

Tungvint: Teatret Vårt får ikke noen fast avtale med Den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal, slik flere andre regionteatre har. Det betyr blant annet at forestillinger som skal ut på turné må tas opp igjen lenge etter at de har premiere og spilles på fastscenene. Bildet er fra ålesundsavdelingen Barneatret Vårt sin oppsetning av Romkadettene, som hadde premiere i Arbeideren i 2016 og skal på turné i 2018.   Foto: Staale Wattø

Kultur

– Det har flere årsaker. Og det varierer fra år til år. Nå i 2018 skal vi ut på fire turneer, understreker teatersjef Thomas Bjørnager og kunstnerisk leder for teatrets avdeling barn og unge i Ålesund, Cecilie Lundsholt.