Elisabeth Teige har den kvinnelige hovedrollen som Senta, mens Bror Magnus Tødenes synger rollen som Styrmannen i Wagners opera Den flyvende hollender.

– Veldig spennende å delta i en splitter ny oppsetning av denne operaen. Rolla som Senta er gjort mer framtredende, og jeg synes regissøren har gjort Senta veldig fin. Det sier Elisabeth Teige i en kort pause i torsdagens generalprøve foran lørdagens premiere i Grieghallen.

Det hun sikter til er at regissør John Ramster har laget en ny versjon av Wagners storslåtte opera som framføres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien. Blant annet er scenografien inspirert av fjordlandskap langs norskekysten, operakorets kostymer er klesplagg fra 1930-tallet. Sentas og Hollenderen, som synges av den skotske bassbarytonen Lain Paterson, er designet i samme vintagestil.

Flere Senta-roller

Elisabeth Teige har flere ganger tidligere framført Senta-rollen. Hennes Wagnerdebut var ved Den Norske Opera i Oslo i november 2015, der hun sto på scenen sammen med Magne Fremmerlid i rollen som Sentas far, reder Daland. I ettertid har Senta ført sopranen fra Ålesund til flere sangoppdrag i Europa, – blant annet har hun med suksess sunget Senta ved Deutsche Oper, operafestival i Sverige og ved Nasjonaloperaen i Estaland, Frankfurt, Regensburg og Lübeck.

På samme scene

Og nå er Teige på ny aktuell med Den flyvende hollender, og nå sammen med Bror Magnus Tødenes fra Eiksund.

– Elisabeth og jeg gikk begge på musikklinja i Fagerlia. Vi har sunget sammen i Spjelkavik kyrkje og i Sjøborg i Ulsteinvik, og nå står vi to operasyngende sunnmøringer på samme operascene. Det er veldig kjekt å gjøre Den flyvende hollender sammen, sier Bror Magnus Tødenes som forteller at dette er hans tredje rolle i en Wagner-opera. Om rolla som Styrmannen sier han: – En munter, ung mann som synger fine sanger.

Når engasjementet ved operaen i Bergen er over fredag 16. mars, skal Tødenes ha litt fri. – Men jeg må innstudere verk som skal framføres utover våren, forteller han og ramser opp ariekonsert i Polen i april, hovedrollen i Titus-operaen i Praha og så tilbake til Bergen og Grieghallen der han skal synge «Ganda messe de mort» av Berlioz.