Hva synes du om sunnmørsdialektene i «Heimebane»?

Kultur

Solveig Fagermo, Ålesund:

– Jeg ser det har kommet en del kritikk mot dialektene i serien, men det plager ikke meg. Jeg vet ikke hvor bra

  Foto: Staale Wattø

dialekten til Bjarte Hjelmeland er, om det er moderert berensdialekt eller hva. Uansett synes jeg kraften i spillet er viktigere. Jeg har lurt på han som spiller Espen, har vi så gode skuespillere her oppe som vi ikke kjenner navnet på? At han er fra Voss er veldig overraskende, jeg hører bare en sunnmøring.

Eirik Holmelid, Ålesund:

– Som bergenser må jeg si at Bjarte Hjelmeland ikke helt overbeviser som sunnmøring, det er litt kluss med

  Foto: Karin Rykkje

dialekten. Jeg synes han har et bergenstonefall. Ane Dahl Torp som trønder overbeviser derimot. Den som imponerer er han som spiller Espen, klubblederen. Jeg hadde aldri trodd at han var vossing. Han framstår som en sunnmøring, på alle måter. «Heimebane» ser jeg på sammen med sønnen min på ni og datteren min på 12. Vi følger med og liker det godt.

Julie Haukeberg Løvold, Ålesund:

– Ane Dahl Torp som trønder overbeviser ikke helt. Klubblederen Espen snakke

  Foto: Karin Rykkje

r veldig bra, jeg har ikke tenkt over at han ikke var sunnmøring. Ellers synes jeg serien er kjempebra, det er artig at det skjer lokalt. Dessuten er den spennende og uforutsigbar, det du tror skal skje, det skjer ikke. Det liker jeg. Litt lenge å vente en uke på hver episode bare.

Marius Lunde Petersen, Ålesund:

– Jeg er alltid litt kritisk når andre skal imitere

  Foto: Karin Rykkje

sunnmørsdialekten, men det er ikke så verst. De kunne kanskje vært litt breiere, en del av de lokale. At Espen som spiller klubblederen er fra Voss, er veldig overraskende, jeg trodde han var en ukjent sunnmøring. En fantastisk serie, som du bare blir sugd inn i. Den belyser fotballen på en ny og interessant måte.

Astrid Overaa, Ålesund:

– Ane Dahl Torp har har vel fått en del kritikk, men dialekten hennes plager ikke meg,

  Foto: Pressefoto

jeg synes hun er god til å snakke trøndersk. Bjarte Hjelmeland derimot, kan ikke å snakke sunnmøring. Det er skikkelig knoting. Han burde fått lov til å snakke bergensk. Men «Espen» snakker jo fantastisk bra sunnmørsk! Hvor fant de han, tenkte jeg først, er det en som spiller revy på Ytre Søre?