– Det gjelder å drømme og tenke stort. Går det, så går det, og går det ikke, så har jeg i hvert fall prøvd, sier John John Bruseth.

Han innrømmer at energinivået ikke er helt på topp, fordi kroppen hans er utsatt for virusangrep, men likevel har han planene klare for både de kommende dagene og de kommende åra.

Mer personlig

– Det blir en naken og ærlig konsert. Jeg tror publikum får seg en overraskelse, for tekstene mine kretser rundt eksistensielle spørsmål. Sjukdommen og erfaringene det siste året har gjort meg mer reflektert. Jeg fortelle publikum hvordan livet mitt er, sier John John som for mange er kjent for de mer sprelske låtene «Sunn Møring» og «På tur i Apeland».

Det var under et opphold på Zanzibar, der John John i flere år har vært engasjert for å hjelpe fattige kvinner, at han ble alvorlig sjuk.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

AaFK-hymne

– Jeg har tidligere unngått å skrive kjærlighetssanger, men nå bruker jeg ordene «jeg elsker deg» for første gang, forteller John John om sangen har skrevet til kona etter 35 års samliv.

– Under konserten hos Søstrene fryd synger jeg «Jeg elsker deg», men fredag når jeg skal framføre sangen på AaFKs kick off før seriestart er teksten endret til «Jeg elsker AaFK». Jeg håper at dette blir den nye AaFK-hymna, sier John John, som sist helg dro i gang sin nye kampanje One Day Norway utenfor Stortinget i Oslo.

– Den går ut på at bedrifter skal gi sine ansatte en dag fri for å hjelpe noen som trenger det. Det handler om å vise omtanke og medmenneskelighet, sier John John og allerede har booket Arbeideren til sin egen 60-feiring 1. juni 2019, og Telenor Arena til konsert med Carpe Diem kvelden etter. Alt til inntekt for One Day Norway.

Skaper munter stemning ved byens seniorsentre: John Johns omsorgsturné