Med musiker og låtskriver Robert Post i front har de lært og lekt med musikk, filmet prosjektet og øvd til den store dagen.

– Siden september i fjor har vi hatt tre workshops, der barna har lært seg tre nye sanger. Det har vært en intens økt på rundt en skoletime, der de har lært seg tekst og melodi de aldri har hørt før. Sangene handler om temaer som går inn i visjonen til barnehagene, som vennskap og fokus på at ingen skal føle seg aleine og utenfor, sier Post.

Selv har han skrevet en ny sang til prosjektet, som barna fikk synge inn i studio.

Magnus H. Nørve (6) og Emma Sofie Habberstad (5) fra Gnist Flisnes har øvd og kan alle sangene. De har likt samlingene med Robert Post og musikkpedagog Siv Vang.

– Vi synger om å gjøre hverandre glade, og å hjelpe hverandre. For eksempel når noen får en ny Playstation og vi kan hjelpe dem med å lære seg den, sier Emma.

Magnus gleder seg til de skal inn i studio, og håper det er en scene der, med et sceneteppe, som de skal komme ut igjennom.

Logistikk

Noe sceneteppe er det ikke i studio, men et veldig koselig rom med fargerike tepper, store vinduer ut mot sjøen og masse instrumenter. Det er så hjemmekoselig der at flere av barna tror de er i stua til Robert Post.

Artisten tar seg tid til en liten prat med hver gruppe om ting de har på hjertet, før de begynner å synge. Utfordringen er å synge høyt uten å rope.

– Dette prosjektet handler om mestring, glede og tilhørighet. Om utvikling, sosial kompetanse, å mestre ulike situasjoner. Og vi er opptatt av at barna skal føle seg trygge i situasjonen, sier Børre Andreassen, markeds- og informasjonssjef i Gnist Barnehager.

Og ikke minst handler det om logistikk, når 150 barnehagebarn skal loses gjennom et storstilt prosjekt.

Høydepunktet

Etter flere år med vellykkede konserter og fullsatt sal med familie og venner i Parken kulturhus, og ikke minst oppvarmingsoppdraget for Markus og Martinus på Minijugend i fjor, fikk Gnist-ledelsen lyst til å ta prosjektet enda et skritt videre. De kontaktet Momentium, som igjen tok kontakt med Robert Post.

– Oppvarmingen er gøy. Vi går på ski uten å gå på ski, da synger vi bedre, forteller Magnus H. Nørve (6) og Emma Sofie Habberstad (5) fra Gnist Flisnes, som gleder seg til å gå i studio. Foto: Marius Simensen
Barnehagene hadde eget mingleområde i Øygardshavna, der de spiste, tegnet og slappet av mellom plateinnspilling og turer i området. Foto: Marius Simensen