En ny sal med speil, dansegulv og svarte gardiner for teaterproduksjon er allerede på plass.

Og 28 elever fra medie- og kommunikasjonslinja på Ålesund vgs. med lærere har sagt seg villige til å spre det glade budskap på sosiale medier og i andre kanaler, i markedsføringen av det nye tilbudet.

Hoppid med kultur

– Dette er ikke noe nytt kulturskoletilbud, det er et supplement. Vi retter oss mot ei målgruppe på 13–26 år, så får vi med studentene også.

Ny kulturkonsulent

30-åringen fra Larvik er nyansatt kulturkonsulent i Ålesund kommune. Mens Lin M. Nordberg Jacobsen har fått ansvar for sentrum og ytre bydel, skal Tvedten ha ansvar for indre strøk. Han er sanger, kordirigent og sangpedagog.

– I dag er det fortsatt aktivitet på Njård, men vi ønsker et mye bredere tilbud med masse forskjellige aktiviteter. Der man kan ta et åtte ukers kurs, for eksempel i film- og video, eventuelt med oppfølging, for dem som ønsker det, sier Tvedten.

I tillegg til hjelp fra medieelevene ved Ålesund videregående, ser han for seg at elever fra musikk/dans/drama i Fagerlia skal bruke scenen, og være til inspirasjon for ungdommene som bruker huset.

– Ideene må komme fra ungdommene selv, det er en forutsetning. Og det er fortsatt et lavterskeltilbud. Det vil også være åpent for selvstyre, men da må det være formalisert på et vis. Dette skal være et verksted, mer enn et sted å henge, sier Tvedten.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Oppstart i august

Lokalene er fordelt på to etasjer, med to store rom, fleksivegg, et velutstyrt kjøkken, garderobe og en liten scene.

Prosjektet Njård har et budsjett på 200.000 kroner.

Relanseringen er planlagt til slutten av august/begynnelsen av september.

– Alle er hjertelig velkomne til å stikke innom oss på Børsen for en prat, sier Mathias Tvedten (30), som er åpen for innspill på det som skal skje i Njårdhuset.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Oppgraderingen av Njårdhuset er allerede i gang. Her fra den nye salen, med dansegulv, speil og svarte gardiner til black box-bruk. Foto: Kai Jansson