Sandtorv og Molvær til Høstscena

30. september går vokalisten Natalie Sandtorv og trompetisten Nils Petter Molvær sammen på scenen. Sammen skal de uroppføre Sandtorvs bestillingsverk til Høstscena.

MAGISK: Natalie Sandtorv og Nils Petter Molvær under Julejazzen 2017. – Det ble helt magisk. Han har inspirert meg så mye, og det ble full klaff da vi spilte sammen, sa en begeistret Sandtorv etter konserten.   Foto: Marius Simensen

Kultur

Sammen med Molvær vil Sandtorv male frem landskaper fra stille solnedgang til heftig storm, med assosiasjoner til både polare isøder og brennende ørken, heter det i en pressemelding fra scenekunstfestivalen.

Konserten skjer i Arbeideren, sammen med lydkunstner og gitarist Eirik Havnes fra Ålesund, og Sandtorvs band.

Utforsker

Ålesundsvokalisten er kjent for sin utforskning av forskjellige uttrykk innenfor improvisasjonsmusikk i soloprosjekter og med ulike bandkonstellasjoner, deriblant som frontfigur i bandet Morning Has Occurred, som ga ut sitt debutalbum i 2014.

I 2015 ga hun ut sitt første soloalbum «Pieces of Solitude».

Årets talent på Moldejazz

I 2016 ble vokalisten og låtskriveren fra Ålesund kåret til Årets Jazztalent under Moldejazz, der hun i fjor fikk uroppført verket «Freedom Nation», som også ble gitt ut på album, til flott mottakelse.


[ helgapraten ]

Jazzdrøm på bestilling

Som fireåring gikk Natalie rundt i stua og tok sangopptak på kassett. I sommer oppfylles drømmen om å stå på scenen under Moldejazz.


Prisbelønt

Jazztrompetisten og komponisten Nild Petter Molvær fra Langevåg er en av Norges mest internasjonalt anerkjente musikere og komponister, med en produksjon som er blitt en av landets største musikalske eksportvarer.


Han har vært en pioner i kombinasjonen av jazz og elektronisk musikk, har gitt ut ei rekke kritikerroste plater, og blitt belønnet med tallrike priser, deriblant flere Spellemann-priser.