(rbnett.no) Styret ved Teatret Vårt har ansatt Kristian Lykkeslet Strømskag som ny teatersjef. Han tiltrer stillingen 1. august 2019 da perioden til sittende teatersjef Thomas Bjørnager utgår, skriver Teatret Vårt i en pressemelding mandag kveld.

Brei erfaring

Kristian Lykkeslet Strømskag har studert dramaturgi og tysk ved Humboldt-Universität zu Berlin og har mastergrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo.

– Han har opparbeidet seg bred erfaring fra norsk teater gjennom arbeid som dramaturg ved Teatret Vårt, Rogaland Teater og Nationaltheatret, heter det i pressemeldinga.

Lykkeslet Strømskag har også vært administrasjonsleder i Bjørnsonfestivalen og arbeidet som journalist for ulike medier, blant annet Romsdals Budstikke.

– Faglig sterk

– Gjennom ansettelsen av Kristian har Teatret Vårt sikret seg et stort talent som er faglig sterk, sier Leon Aurdal som er styreleder ved teatret i pressemelding.

Aurdal er sikker på at Lykkeslet Strømskag vil videreføre og utvikle den kunstneriske profilen for regionteatret i Møre og Romsdal.

– Den nye teatersjefen har fremlagt spennende planer og styret føler seg trygg på at ledelsen av Teatret Vårt er i trygge hender med Kristian Lykkeslet Strømskag, sier styrelederen.