Kristian Lykkeslet Strømskag blir ny teatersjef

Teatret Vårt han funnet erstatteren til Thomas Bjørnager.

NY SJEF: Kristian Lykkeslett Strømskag.  Foto: Erik Birkeland/Romsdals Budstikke

Kultur

(rbnett.no) Styret ved Teatret Vårt har ansatt Kristian Lykkeslet Strømskag som ny teatersjef. Han tiltrer stillingen 1. august 2019 da perioden til sittende teatersjef Thomas Bjørnager utgår, skriver Teatret Vårt i en pressemelding mandag kveld.

Brei erfaring

Kristian Lykkeslet Strømskag har studert dramaturgi og tysk ved Humboldt-Universität zu Berlin og har mastergrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo.

– Han har opparbeidet seg bred erfaring fra norsk teater gjennom arbeid som dramaturg ved Teatret Vårt, Rogaland Teater og Nationaltheatret, heter det i pressemeldinga.

Lykkeslet Strømskag har også vært administrasjonsleder i Bjørnsonfestivalen og arbeidet som journalist for ulike medier, blant annet Romsdals Budstikke.

– Faglig sterk

– Gjennom ansettelsen av Kristian har Teatret Vårt sikret seg et stort talent som er faglig sterk, sier Leon Aurdal som er styreleder ved teatret i pressemelding.

Aurdal er sikker på at Lykkeslet Strømskag vil videreføre og utvikle den kunstneriske profilen for regionteatret i Møre og Romsdal.

– Den nye teatersjefen har fremlagt spennende planer og styret føler seg trygg på at ledelsen av Teatret Vårt er i trygge hender med Kristian Lykkeslet Strømskag, sier styrelederen.