– Jeg har øvd inn et to timer langt repertoar med cirka 25 Grieg-stykker. Vi kjører på med fire 20-minutters konserter daglig, med to ulike program, la oss si klokka 11, 12 ett og to.

– Jeg håper og tror dette er musikk både cruisebåtturister og lokale vil sette pris på, sier Hovden.

Flytta hjem til Langevåg

Etter mange år som konsertpianist verden over og pedagog i 35 år på Griegakademiet i Bergen, har han pensjonert seg og flytta hjem til Langevåg. Virksomheten som pianist har han på ingen måte tenkt legge på hylla. Og Grieg har han under huden.

For 12 år siden satte han i gang sommerkonsert-prosjektet «I Edvard Griegs fotspor» på Ulriken i Bergen. I løpet av tre år holdt han 1500 konserter og spilte den komplette samlingen med klavermusikk av den store nasjonalkomponistens.

Turist-samarbeid

– Målet med sommerkonsertene er å vise at det er liv i huset. Turistene fra cruiseskipene går jo forbi her, og mange stopper for å ta bilder av huset.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

– Nå vil vi gå ut på gata og invitere dem inn, sammen med lokalbefolkningen. Vi har allerede en avtale med Visit Ålesund, og håper på det samme med Aalesunds Museum, sier Kleivenes.

Medlemmer av lokallaget av Edru Livsstil i Molde har sagt seg villige til å hjelpe til med svelesteikiing og kaffeservering, og håpet er at Frivillighetssentralen i Ålesund også vil bidra.

– Vi gleder oss, og håper dette kan bli et prosjekt som varer mer en ei uke. Men det kommer helt an på responsen. Vi har ikke råd til å gå med tap, sier Kleivenes.

Avholdshjemmet i Ålesund ligger midt i løypa for cruisebåtturistene, som ofte stopper for å ta bildet av bygningen. Nå skal de inviteres innenfor på Griegkonserter. Arkivfoto: Staale Wattø Foto: Staale Wattø