Kurset blir arrangert av Ung i kor Midt i samarbeid med Ålesund kulturskole. Med seg har de instruktørene Birgitte Velsvik fra Ålesund og Marius Solevågseide, opprinnelig fra Skodje.

– Birgitte er ofte brukt som artist, kor- og sangpedagog i Ålesund. Hun har en master i opera og en bachelor i musikkpedagogikk. Sommeren 2010 starta hun opp Borg sangskole, en sommerskole for unge sangere, som en del av Ålesund orkesterskole.

Marius, som er bosatt i Oslo, er korleder, sangpedagog og sanger, og har en master i utøvende rytmisk vokal, gleder seg til å komme til Ålesund for å holde kurs, sier styreleder for Ung i kor, Lisa Ingdal.

Ung i kor er en landsomfattende organisasjon for korsangere i gruppa barn og unge, med 53 medlemskor i Møre og Romsdal og Trøndelag.

– Organisasjonen har eksistert siden 2008, men det er første gang vi holder korkurs i Møre og Romsdal, forteller Ingdal. I Trøndelag har de flere ganger holdt «Sommersanguka», der de har fordypet seg i tema som musikk av ABBA og fra «Grease», med avsluttende konsert. Avsluttende konsert blir det også denne gangen.

– Dagskurset har aldersinndelt workshops. Her vil du, sammen med andre som elsker å synge, øve inn et repertoar, bestemt av instruktørene. Dette skal framføres i en konsert på kvelden i Parken kulturhus. Her er det også mulighet for de unge sangerne å delta med solonummer.

– Arrangementet skjer i samarbeid med Ålesund kulturskole, men vi har gått ut med informasjon til alle kulturskolene i fylket, og håper på flest mulig påmeldte. Det er plass til mange i Parken kulturhus, sier Ingdal.