Det sier Ole M. Ellefsen. Han har skrevet bok om Ole Brude sin farefulle ferd over Atlanterhavet i sin overbygde livbåt i 1904/1905. I disse dager pågår innspilling av en såkalt pilotfilm (forprosjekt) om Ole Brude. I hovedrollen som Ole Brude finner vi Vebjørn Enger, mens Kristofer Hivju spiller kaptein Iver Thoresen. Gry Molvær Hivju har regi, og forprosjektet er støttet av NRK, Vestnorsk Filmsenter og Stiftelsen Kjell Holm. Målet er at det skal ende opp i en timelang film, produsert av Tindefilm.

Historien om Ole Brude som seilte livbåten sin «Uræd» over Nord-Atlanteren på en fem måneder lang ekstremtur sammen med tre andre er kjent her på Sunnmøre, men kanskje ikke like godt ellers:

– Jeg hadde ikke hørt denne utrolige historien før, sier Vebjørn Enger til Sunnmørsposten.

– Det er en helt ekstrem historie, sier skuespilleren som er kjent fra Askeladden i 2017 og fra Kompani Orheim tilbake i 2012.

– Her er det masse lokale krefter som spiller på lag for å lage film, sier Kristofer Hivju som spiller kaptein Iver Thoresen. Ute på havet viste det seg at Ole Brude hadde tatt med en pistol. Hovedbildet til denne saka er fra en scene der kaptein Thoresen forsøkte å ta pistolen fra Brude. Etter uker og måneder om bord i en 18 fot stor livbåt var de fire om bord trolig ganske ustabile alle mann, og det var innspillingen av denne scenen søndag som rørte Brude-ekspert Ole M. Ellefsen.

– Det er en utrolig historie, sier Hivju, kjent fra Game of Thrones.

– Alt som kunne gå galt gikk galt, og det utvikler seg til et sjalusidrama underveis, sier Gry Molvær Hivju, som har regi på plotfilmen. Hun håper det kan bli til en lengre film.

– NRK har tro på prosjektet, og vi samarbeider med mange lokale krefter.

– Aalesunds Museum og Pikselsmia har vært fantastiske, sier Molvær Hivju.

Øye Hotell dukker også opp i filmen som trebebyggelse i Boston. Med hotelldirektør Mariann Øye-Mork som Miss Hardie.