Filmscenen rørte Brude-eksperten til tårer

– Dette er godt laga, og historien blir så levendegjort. Jeg ble helt på gråten.

Drama Ole Brude (på rygg) hadde tatt med en pistol på ferden. Kaptein Iver Thoresen prøvde å ta fra ham pistolen.  Foto: Marius Simensen

Det er en helt ekstrem historie

Vebjørn Enger
Kultur

Det sier Ole M. Ellefsen. Han har skrevet bok om Ole Brude sin farefulle ferd over Atlanterhavet i sin overbygde livbåt i 1904/1905. I disse dager pågår innspilling av en såkalt pilotfilm (forprosjekt) om Ole Brude. I hovedrollen som Ole Brude finner vi Vebjørn Enger, mens Kristofer Hivju spiller kaptein Iver Thoresen. Gry Molvær Hivju har regi, og forprosjektet er støttet av NRK, Vestnorsk Filmsenter og Stiftelsen Kjell Holm. Målet er at det skal ende opp i en timelang film, produsert av Tindefilm.