– Det har vært veldig kjekt å jobbe med barn og unge, og vi har framført mye forskjellig i årenes løp. Koret har sunget på rundt 300 gudstjenester, holdt mange konserter og framført flere musikkspill, slik vi også skal gjøre denne jubileumshelga. Det sier kantor Ola Eide som for 30 år siden starta opp barne- og ungdomskantoriet i Spjelkavik kyrkje.

Søndag kveld spiller han orgel mens datteren Ragnhild Eide Akslen dirigerer de unge sangernes framføring av «Sommerens Maria» sammen med Kyrkjekoret, solister og orkester.

Det er Eyvind Skeie som har skrevet teksten, og Gisle Kverndokk er mester for musikken til musikkspillet som er laget som en reise gjennom kirkeåret og naturens år. Rollen som Kong Tid synges av André Sjåvåg, mens de to Maria-skikkelsene er det Birgitte Velsvik og Julia Vattøy som framfører. Maria Magdalenas rolle synges av Lisbet Lislevatn, mens forteller Kathinka Røsberg Møller binder musikkspillet sammen.

Starta: Da Ola Eide ble ansatt som kantor i Spjelkavik kyrkje for 30 år siden starta han Barne- og Ungdomskantoriet. Foto: Marius Simensen