Nå skal bildet med fjellet «Jakta» og bygda Finnes henge i statsministerboligen.

Ålesundsfotografen har laget ei rekke bilder av sunnmørsfjell- og natur de siste årene.

– Slike bilder er etterspurte, og jeg selger til folk i Oslo hver eneste uke. Da jeg ikke fant noen bilder fra det aktuelle området i arkivet, dro jeg like godt inn til Hjørundfjorden og fotograferte, sier Hagen, som tok utfordringen på strak arm da han fikk forespørselen fra Møre og Romsdal Høyre.

Dro inn ens ærend

Fylkessekretær Odd Harald Karlsen fikk ideen da han gikk forbi atelieret i Storgata.

– Det hele gikk imponerende raskt. Onsdag snakket jeg med Rune, torsdag dro han inn i Hjørundfjorden, fredag formiddag hadde han bildet ferdig og lørdag fikk Erna Solberg overrakt bildet under middagen i Ålesund, sier Karlsen.

«Jakta» er et fjell som ligger øst for Hjørundfjorden i Ørsta.

Glad i fjellet

Fra bygda Finnes ser en rett opp på den karakteristiske toppen, som rager 1.588 meter over havet.

– Dette er et fjell jeg har sett mye på opp igjennom årene, når jeg har vært på besøk på Finnes. Det er ei lita bygd på fem gårder, tett ved Bjørke, innerst i Hjørundfjorden.

– Faren min flytta derfra til Ålesund på 50-tallet, men under oppveksten vi var ofte der på besøk hos besteforeldrene mine, sier Sindre Finnes.

Han er glad i toppturer og var nylig på Kolåstinden.

Han har flere bilder av fjell og vestlandsnatur på veggen, men ingen fra Sunnmøre.

– Erna sendte meg et bilde av bildet da hun fikk det overrakt i Ålesund. Det ser flott ut. Nå skal det blir kjekt å få det opp på veggen hjemme, sier Finnes, som også har planer om en topptur på «Jakta».