Fjord Cadenza 15. -19. august

Slik blir årets Cadenza-festival

Årets Fjord Cadenza stiller med nytt orkester og fleire nye konsertscener. Ei av dei er Roaldshorn på Stranda, der det blir Mountain Cadenza med brassmusikk.

Musikk og natur: Kunstnarisk leiar og dirigent Rune Bergmann lovar ein festival med mykje nordisk og norsk musikk, vakre naturopplevingar og dyktige musikarar frå heile verda. Inger Bakke er styremedlem og ansvarleg for introkonsertane til Fjord Cadenza, samt kunstutstillinga på Jentekolonien. 

Kultur

Ei anna ny scene under den Skodjebaserte festivalen for klassisk musikk er Parken kulturhus i Ålesund. Både her og i konserthuset i Fosnavåg kan publikum sjå og høyre den heilt spesielle filmkonserten «Lost memory into Whiteness», nobelprisvinnar May Britt Mosers hyllest til hjerneforsking, framført av TrondheimSolistene og tonesett av komponisten Bertil Palmar Johansen, opphavleg frå Brattvåg.