– Teaterhøsten handler om å være modig, om å våge å ta vanskelige valg når det er mye lettere å gjøre det som er enkelt. Dette går som en rød tråd gjennom alle forestillingene denne høsten, sier Cecilie Lundsholt.

– Høstens hovedforestillinger står dessuten i klassikernes fortegn og begge er dramatiseringer av kjente barnebøker, legger hun til. Som kunstnerisk leder for avdeling for scenekunst for barn og unge sikter hun til forestillingen Mio min Mio som er Teatret Vårts store familieforestilling, som har premiere i Molde 20. september, og stykket Lars er Lol etter en bok av Iben Akerlie.

– Scenografien og kostymene i Mio min Mio er en hyllest til bok, – det blir nesten som om vi åpner boka og blir invitert inn i Lindgrens magiske univers, forteller Lundsholt om teaterversjonen av boka fra 1954 om den foreldreløse gutten som drar til landet i det fjerne.

Debutant

– Veldig gøy å debutere som skuespiller ved et profesjonelt institusjonsteater i hjembyen min. Jeg har vokst opp med Putti Plutti Pott i Arbeideren, så det er stas å få spille i Mio min Mio, sier Amalie Sofie Ibsen Jensen som har rolla som Mios følgesvenn. 25-åringen fra Ålesund er utdannet ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag. Hun leste Lindgrens bok som barn, og gleder seg til å formidle historien i Arbeideren og andre teaterscener i fylket.

Premiere

Lørdag 10. november blir det premiere på teaterstykket Lars er Lol i Arbeideren. I stykket som handler om å tørre å være seg selv møter vi skolejenta Amanda som gjør dumme ting når hun blir ydmyket av gutten hun er forelsket i, og det viser seg at Lars som hun skal være fadder for har Downs syndrom.

– Hva er viktigst av å bli likt av de kule, eller å bli likt av seg selv? Dette er aktuelle spørsmål som tas opp, forteller som også byr på fem teaterlørdager med formiddagsteater for hele familien, og servering av fiskeburger inkludert i billetten.

– Når jula nærmer seg dukker Harlekins farfar opp med sine nye vrier på gamle juletradisjoner. Blant annet tar han inn juletreet på rot, for å plante det ut igjen når julefeiringen er over, forteller Karin Augusta Nogva som har premiere på sitt nye Harlekin-stykke 24. november.