Avgangsutstillingen til kunstfagstudentene spenner vidt i tema og uttrykk.

– Vi kaller utstillingen «Årer», fordi ordet har forskjellige betydninger, som at vi ror hver vår vei eller blodårer som går i alle retninger. Det passer godt på avgangsutstillingen vår, for den rommer mange forskjellige uttrykk som maleri, keramikk, tegning, skulptur, grafikk og konseptuell kunst, forteller Christin Skjong Andersen. Talspersonen for de elleve avgangselevene ved Ålesund Kunstfagskole står midt i skolens utstillingslokale i Moloveien.

Der på vegger, gulv, hyller og søyler står resultatet av eksamensarbeidene studentene har jobbet fram i løpet av de siste ukene. Lørdag åpner ordfører Eva Vinje Aurdal avgangsutstillingen, som blir stående i en uke.

Utprøving

– Det har vært mye eksperimentering og utprøving av materiale, og det er veldig kjekt å lage en felles utstilling som denne, mener Adrian Krogsæter som viser fram vaser, krus, kopper og skåler i keramikk.

Han har brukt 3D-print når han har designa gipsformene han har støpt keramikken i.

– Gøy å bruke datateknologi, mener kunststudenten fra Ålesund som også har formet keramikkting for hånd.

– For noen år siden fant jeg ut at oldemor var sjøsame. Det har inspirert meg til jobbe med undertrykkelse av samene og deres kamp mot fornorskningen som tema, forteller vigringen Christin Skjong Andersen i det hun henger et av sine arbeid i grafikk og tresnitt på utstillingsveggen.

Brud i tre stadier har Eva Katrin Lysfjord Lied fra Sula kalt de tre skulpturene hun har jobbet fram under eksamensperioden.

– Jeg er veldig opptatt av de klassiske greske, egyptiske og romerske skulpturene. Inspirasjonen fra dem og de eldgamle kulturene har jeg kombinert med det fineste norske,- brudekrona og Brudeferden i Hardanger, forklarer hun om de tre kvinneskulpturene: Jomfru, Kronebrud og Voksen kvinne.

Brud i tre stadier kaller Eva Katrin Lysfjord Lied sine eksamensarbeider. Foto: Solfrid Vartdal