Det gjelder blant andre flere lokale artister som Sirill Malmedal Hauge, Christian skår Winther og Kari Harneshaug.

– Grunnen er at vi går fra to scener på Sørsida med Terminalen som klubbscene, til bare én scene inne i hallen, sier daglig leder Ronny Stokke.

Får kompensasjon

Med to scener på festivalområdet kan den ene scenen rigges til for neste artist mens den andre er i bruk. Slik sparer man tid og gjør ventetida mellom hver artist kortere. Med bare én scene vil det ta for lang tid å avvikle hele programmet og festivalarrangøren har derfor redusert antall artister i hallen.

– De artistene som sto på A-scenen vil spille i hallen, til annonsert tid.

– De andre er vi i dialog med. Noen av dem vil spille i Terminalen seinere på kvelden, etter at konserten i hallen er ferdige. Eller at de får slippe til på et annet tidspunkt. Vi har heldigvis mange arenaer å spille på.

– Det blir selvsagt ikke det samme som å spille i hallen, men dette skal de få kompensasjon for, på en ryddig måte, forsikrer Stokke.

Fire per kveld

Det betyr at kun åtte artister spiller i Sparebanken Møre Arena de to festivaldagene.

Det blir King Kamping, Hellbillies, James Bay og Stavangerkameratene fredag, og Tennis, Gåte, Lukas Graham og Susanne Sundfør lørdag.

Bandene som går ut er Lüt, Siril Malmedal Hauge, Kari Harneshaug, Christian Skår Winther med Listen to Girl, Ivan Ave og Philip Emilio.

Sistnevnte spiller på afterparty i Terminalen fredag, mens Sushi & Kobe spiller lørdag.

– Veldig kjedelig at vi må gjøre det på denne måten, men vi har ikke noe annet valg i den situasjonen vi er nå.

– Vi har valgt ut de største navnene. De som går ut er de minst kjente. Men de er spennende navn som er fine å flette inn i festivalprogrammet, og som mange sikkert har gledet seg til å høre, sier presseansvarlig Terje Erstad.

Halvparten av hallen

Utfordringene er der når rundt 5000 publikummere skal inn i en hall som under Bryan Adams-suksessen i fjor fylte hallen med 12.000.

Ifølge Stokke har salget til Ålesund Live økt med 36 prosent fra i fjor til i år, det vil si fra 6000 til 8000, rundt regna. Da iberegnet publikummere med festivalpass som går begge kvelder.

Men festivalstemningen skal de fikse, mener han.

– Vi deler av og bruker bare halvparten av hallen, og får et stort vip-felt på andre siden av veggen, med servering av tapas og plass til rundt 600. Vi har også satt av et område ved siden av scenen på hovedfeltet med sitteplasser og matservering, forteller Stokke.

Toalettene inne blir forbeholdt VIP, men utenfor hallen vil det bli satt opp et stort toalettområde, slik det ble under Bryan Adams-konserten.

Palmer og flamingoer

Et 30-talls rosa flamingoer, palmer, planter, lys, vimpler og fargerike voksduker skal sørge for en atmosfære av sommerlig utefestival i Sparebanken Møre Arena.

– Dette er elementer som vi allerede har gått til anskaffelse av med tanke på Sørsida. Området der er jo heller ikke akkurat verdens vakreste, så praktiske utfordringer har vi der også, sier Stokke.

En annen fordel er at de tekniske forholdene er bedre i Sparebanken Møre Arena enn ute. Og erfaringene fra andre store konserter som Bryan Adams kommer godt med.

Men hallen som fast arena for junifestivalen er likevel ikke aktuelt, til tross for at de som regel er uheldige med været.

– Ålesund Live skal være en bysentrums-festival, der det skal koke litt i byen. Stemningen inne i en hall kan aldri bli helt det samme, innrømmer Erstad.