– Dette innfridde virkelig forventningene, forteller Maren. Hun er blodfan av britiske James Bay og storfornøyd halvvegs inn i andre dag av festivalen.

Da Sunnmørsposten møtte de to venninnene stod de helt fremme ved scenen, klare til å få med seg Lukas Graham.

– Vi kom hit tidlig nok til å få med oss Gåte. De er råbra. Også Lukas Graham og Susanne Sundfør har skikkelig kul musikk, forteller Maren.

Men det var nok James Bay som ble den beste opplevelsen for jentene.

– Det var utrolig morsomt. Maren var så gira at tårene trillet under konserten, sier Johanne og ler.

Maren, som har fulgt den britiske artisten siden starten av hans karriere, vurderte først å reise til Bergen, der han opptrådte under Bergensfest. Men det ble litt langt, så da falt valget på Ålesund.

– Og heldigvis fant jeg en venninne som ville være med meg, legger hun til.

Fornøyd med festival

Selv om det største idolet opptrådte fredag, er jentene likevel entusiastiske til dag to. Ingen av dem har vært på Ålesund Live tidligere, men er godt fornøyd med festivalen så langt.

– Det har vært veldig bra så langt. Det hadde sikkert vært koselig å ha utekonsert, men det fungerer veldig bra inne. Da er det også enkelt å finne ut hva man skal ha på seg, sier Johanne med et smil.

Greit med folk

Da kveldens første band, Tennis, entret scenen var det veldig god plass på golvet, men da Gåte gikk på begynte folk å strømme til. Det var imidlertid tydelig at det var Lukas Graham og Susanne Sundfør folk hadde tatt turen for å se.

I forkant av førsnevnte artist hadde både stemninga og folketallet økt betydelig.