– Den røde tråden er sommer. Bortsett fra det, er det ikke noen tråd, snarere en miks av viser, standup, parodier og sketsjer. Passer for tre generasjoner - både bestemor, mor og datter.

Astrid Overaa, Ina Breivik, Henrik Overaa Bjørnson, Ørjan Liavåg og pianist Fride Nøstdahl Hjelle er samla på Teaterfabrikken. På agendaen står øving, øving og mer øving fram mot premieren på sommershowet «Finn 5 feil» - det femte i rekka.

– Selve premieren på fredag er faktisk utsolgt. Men det byr seg flere muligheter. Vi kjører show hver fredag og lørdag i fire uker fra da av, og skulle det nå bli utsolgt, er det muligheter for doble forestillinger, vel å merke innafor de samme dagene, sier Astrid.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Kjente figurer - nye tekster

– Hvilke figurer dukker opp denne gangen?

– Jannen og Margot blant anna. Sistnevnte på scena sammen med Leif Per, forteller Ina. Hun har etter sigende fått beskjed om å forholde seg taus under møter med media i alle år, men nå endelig blitt vurdert som voksen nok til å få lov til å si noe.

– Og så kommer en Hildegunn-parodi. Rett nok ikke med Fredrik Steen, snarere med en av oss her i rolla, en litt kraftigere en med skjegg, sier Ørjan - og gir oss en klar peikepinn på hvem det dreier seg om. Alle tekstene er nyskrevne, forresten. Selv om karakterene er kjente.

Helgaprat med Astrid Overaa: På andre sida av veggen

Litt av en gjeng

– Jeg har også en ny figur, prøver Astrid, men blir raskt kontra av Ina.

– Nei, Astrid. Du er bare du, sier hun - før alle bryter ut i latter. For sånn er det å møte denne gjengen. Forteller Henrik at showet består av 15-16 nummer, legger Ørjan til at noen av dem flyter sammen, slik at vi snarere snakker om et sted mellom 10 og 20. Fortsetter unge Bjørnson med at showet varer i rundt 1 time og 20 minutter og at de kjører ett sett uten stans, vel, så putter Liavåg på med:

– Altså ustanselig.

– Få med at vi er hensynsfulle og kjører tidligere showstart den helga Båtfestivalen går av stabelen. Slik kan publikum få med seg både oss og underholdninga der, rekker Ina - før Astrid gjør som hun muligens (men bare muligens) gjorde før Ina blei stor jente. Hun stopper henne med et:

– Men du, det der er kanskje ikke så viktig.

Blikket hun får i belønning får Astrid til å gjemme hodet i hendene og gapskratte.

– Bare fortsett, Ina. Du er kjempeflink!

Her er Sunnmørspostens saker om de fire foregående sommershowene på Teaterfabrikken:

Alle som har vært med under sommershowene så langt, er med i år. Det betyr Ørjan Liavåg (f.v.), Ina Breivik, Astrid Overaa, Henrik Overaa Bjørnson og pianist Fride Nøstdahl Hjelle. Foto: Nils Harald Ånstad