Allerede femten minutter før dørene åpnet var familien Flaaen på plass på Giske. Med to ivrige barn på henholdsvis tre og åtte år, var det ingen annen mulighet.

Når Sunnmørsposten møter familien sitter de alle fire på et teppe på gresset og nyter sola. De har allerede rukket å utforske flere av de mange aktivitene Sommerfesten har å tilby.

– Vi har vært å klappet på den store rosa kua. Klatret på "LOVE"-bokstavene, noe som har blitt en tradisjon, og holdt sjøstjerner, ramser Cecilie opp.

– Kråkebollene fristet ikke like mye å plukke opp, legger hun til.

– Han er så flink å synge

For eldstedatter Alva (8) er det ingen tvil om hva som blir det kuleste med årets sommerfest.

– Freddy Kalas. Han er så flink å synge. Jeg liker godt å høre på sangene hans. I går hørte jeg masse på dem, sier hun entusiastisk, mens Cecilie nikker gjenkjennende.

Pappa Vegard Flaaen forteller at Sommerfesten er noe de prøver å få med seg hvert år.

– Vi prøver å være her hvert år. Det er viktig å støtte slike arrangementer, mener han. Både Vegard og Cecilie bærer klistremerker som indikerer at de har vært med å spleise.

Sola trekker folk

Allerede klokka 12, en time etter åpning, strømmet det til med folk. Når sola skinner er det tydelig hvor folk vil være på en dag som dette.

God start

Presseansvarlig hos Momentium, Terje Erstad kan opplyse om at åpningen av årets sommerfest har gått veldig greit.

– Det er litt skummelt å si at absolutt ingenting har gått galt, men jeg har i alle fall ikke hørt om noe. Det er fin flyt og ingen tekniske problemer, sier han.

– Skjer nok aldri igjen

Når samtalen tar en vending mot eventuelle ting som kan gå galt kommer sommeren 2016 opp. Da Marcus og Martinus gjestet Sommerfesten.

– Det var helt vilt. Men da merket vi også på forhånd hvor stor interessen var. Det var en litt annen stemning i forkant av festivalen, sier Erstad, som mener dette var et engangstilfelle.

– Det er nok noe som aldri skjer igjen. Så populære som de var akkurat det året, det var ingen som kunne ha forutsett, sier Erstad, som ser ut til å trives med at Sommerfesten i år er tilbake til sin vante gang.