Sparebank 1 SMN Jazztalent bel etablert av banken og Moldejazz i 2005. Hvert andre år deles prisen på 50.000 kroner ut til et stort jazztalent på Moldejazz. Prisvinneren får også en egen konsert på festivalen året etter. I år er vinneren Siril Malmedal Hauge fra Sula, melder Moldejazz i en pressemelding.

Født i musikerfamilie

Malmedal Hauge var født inn i en aktiv musikerfamilie i 1992. Hun spilte piano, fløyte i Langevåg Skolekorps og var med på korpsseminar med Brazz Brothers og Funky Butts.

Hun var også med i Jazzlogen på Moldejazz, det årlige seminaret for unge musikere fra 14-20 år. Hun gikk musikklinja på Fagerlia videregående, og satset på sang og jazz. Deretter gikk hun på Sund Folkehøgskole og Jazzlinje ved NTNU. I sistnevnte var hun med i flere band i ulike sjangre, med blant annet Jacob Young, Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Lars Jansson, Erlend Skomsvoll, Mathias Eick, Mats Eilertsen, Erlend Apneseth, Ytre Suløen Jazzensemble, Bjørn Marius Hegge, Martin Myhre Olsen og Alf Hulbækmo.

I 2010 mottok hun Draumestipendet, som er Sula kommunes kulturstipend. Hun har også mottatt Jazzsirkelens Ungjazzpris og TEFT stipendet 2017.

Har spilt i mange land

Til tross for sin unge alder har hun allerede en diskografi som teller syv utgivelser. I år kom albumet "Last Things", som er et samarbeid med gitaristen Jacob Young og hans nystartede plateselskap Oslo Session Recordings.

Hun har så langt spilt og turnert i Norge, Sverige, Belgia, Tyskland, Estland og Serbia.

Under årets Moldejazz kan man oppleve henne i Prøysen-prosjektet Lillebror.

Tidligere vinnere er blant annet Ingrid Lode fra Fræna, Heyden Powell, Daniel Herskedal og Kristoffer Tokle fra Molde og Hedvig Mollestad Thomassen og Natalie Sandtorv fra Ålesund.