Onsdag konkurrerte fire unge jazzband om å vinne konkurransen på Storyville-scenen på Moldejazz, og to av bandene inkluderte musikere fra Sunnmøre. Trondheimstrioen I Like To Sleep stakk av med seieren.

Først på scenen var Billy Meier med lokale Martin Morland fra Hildrestranda på el-bass og kontrabass – og de skapte en utenomjordisk atmosfære med alien-rekvisita, sølvbukser og glitrende hjelmer. Bandet lager musikk i Eduard Alberts navn, som lanserte romfartsteorier på 70-tallet.

Deretter var det I Like To Sleep, en energisk Trondheimstrio som har holdt på siden høsten 2015.  Kvartetten Relling, som har Harald Relling Nielsen fra Haram på vokal og som låtskriver, presenterte låter som spenner fra det sarte til det energiske.

Til slutt var det den hardtslående kvartetten Master Oogway, som kombinerer riff og energi fra rock med frie elementer.

Jazzintrovinnerne ble annonsert i forkant av konserten med Tord Gustavsen Trio i Teatret Vårt, Plassen, i Molde. Prisen ble overrakt av musiker Arild Andersen og Anne Tone Raknes fra Gramo.

Årets unge jazzmusikere 2018 får en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer blant annet Norgesturné i samarbeid med Østnorsk jazzsenter. Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Norsk jazzforum for å skreddersydd lanseringen. Vederlagsbyrået Gramo gir vinnerbandet Gramo-stipend på 150 000 kroner.

Juryen skriver: «Vinnerne av Jazzintro 2018 innehar en musikalsk tyngde og modenhet. De opptrer som en særegen organisk enhet. Musikerne har hver for seg et høyt teknisk nivå og formidler kollektivt et stort og bredt musikalsk spekter. Det er et band som tør å ta sjanser og som har en evne til å ta publikum med seg inn i deres suggererende univers. Musikken er ekspressiv og eksplosivt vakker. Bandet har potensial til å bli stilskapende innen norsk jazz.»

Juryen for Jazzintro 2018 bestod av bassist Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist Jan Gunnar Hoff. Juryleder var Øyvind Skjerven Larsen, fagansvarlig i Norsk jazzforum.