I Alexandraparken møter Sunnmørsposten en gjeng med søskenbarn som treffes hvert år under Moldejazz. Faktisk har jazzen blitt et årlig søskenbarntreff.

– Jeg bor i Oslo, men det er hyggelig å få komme tilbake til hjemtraktene hvert år. Det har blitt en tradisjon hvert år, sier Kari Sønderland, som er fra Sunnmøre opprinnelig.

Det er også søskenbarnet Eli Sønderland Hage.

– Ja, dette er tradisjon. Jeg bor i Bærum til vanlig, men kommer fra Sunnmøre. Vi har fått med oss noen konserter som har vært knallbra.

– Ja, vi så Van Morrison i går. Det var helt fantastisk, sier Kari.

Nyter livet

I Alexandraparken sitter også Solveig Helset Bjørkedal, opprinnelig fra Bjørke, Nina Nøringseth som bor i Vegsund og Hanne Sandanger som bor i Sula.

– Det er knallbra musikk her, sier de, og sikter til bandet som underholder på scena.

Venninnegjengen har slått seg ned med noe godt å drikke og nyter musikken.

– Det er faktisk bare min andre gang her på Moldejazz, sier Solveig.

– I dag skal vi bare gå rundt, se på livet, og kose oss sier de.

De fikk også med seg konserten med Van Morrison på onsdag, som de sier var svært bra.

– Også må du få med at Moldejazz er et must hver sommer, sier Nina og smiler.

Mange høydepunkter

Av programmet til Moldejazz på fredag står blant annet Trondheim Voices, Di Derre, Mathias Eick Quintet og Knut Reiersrud Band. Lørdag spiller blant annet Motorpsycho med Kristoffer Lo og Ola Kvernberg, som nok er et stort trekkplaster. På programmet lørdag står også Artist In Residence Maria Schneider med TrondheimSolistene og Eir Indrehaug, Adam Douglas og Revolt og Jan Erik Vold og Arild Andersen Duo.

Flere av verkene er bestillingsverk spesifikt til Moldejazz, og mange av artistene har sin eneste konsert i Norge på Moldejazz.