Fride Nøstdal Hjelle studerer jazzpiano ved Norges musikkhøgskole, mens Fride Snipsøyr Holøs studerer ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo. I tillegg til å dele navn, deler de altså også en lidenskap for musikk og teater.

– Også er vi bestevenninner! Så ville vi bli kollegaer i tillegg, forteller Holøs. Og med det starta til altså prosjektet «Bestefar og sønnesønn».

Forteller-musikkteater

– Vi har tatt et tradisjonelt folkeeventyr og en gammel folketone fra Sunnmøre og gjort det om til et musikkteater. Vi kaller det forteller-musikkteater, forteller jentene. De starta med å skrive ut eventyret i vår.

– For å gjøre det mer forståelig og passende for barn i nåtiden. Også har vi lagt inn litt mer moderne låter som barna kjenner og en aktuell kontekst.

Da forberedelsene med prosjektet var klar, tok de kontakt med Sunnmøre museum, noe som resulterte i en liten sommerjobb for jentene. I løpet av sommeren skal de ha gjennomført 16 forestillinger. I skrivende stund gjenstår fire forestillinger, som skal finne sted i løpet av de to neste onsdagene.

Godt mottatt

Og så langt har det gått veldig bra.

– Vi har hatt det veldig gøy. Små og store kommer opp til oss etter forestillinga. Det er veldig kjekt å se at det kan gi noe til både barn og voksne, mener de. De husker spesielt godt ei jente i treårsalderen som kom opp å takket de etter forestillinga.

– Det største var da ei kjempe lita jente, som satt på første rad og var helt med, kom opp til oss for å takke. Vi pratet om barnehage og det som var. Etter en stund begynte faren å si at hun måtte komme, så skulle de kjøpe is. Da måtte hun bare fortelle først at hun selv hadde ei farmor som var veldig gammel, forteller Holøs. Hun og Hjelle synes det var magisk at til og med 3-åringen fikk med seg hva stykket handlet om.

– Det er veldig hyggelig. Også er det jo en trivelig tematikk. Vi har en klar moral, som er viktig i forhold til dagens eldreomsorg og den type ting, sier de.