I et innlegg posta på Facebook-sida si mandag skriver musiker Leif-Arve «Luffen» Valle at han, etter en samtale med klubbdirektør Geir Steinar Vik i AaFK, ikke vil sette sine bein på Color Line Stadion igjen.

Bakgrunnen er at klubben skal ha signalisert at de ikke ønsker å benytte seg av det han kan by på som sanger og låtskriver:

«Jeg har hatt en god samtale med Geir Vik og mine tjenester og hva jeg kan tilby er ikke noe AaFK har bruk for, skriver Valle blant anna. Han har over 4.000 Facebook-venner og innlegget er satt som offentlig.

- Fotballsanger er en institusjon

- De første signalene om dette kom i februar. Mandag fikk jeg endelig beskjed fra Vik: De har lagt planer ut året, og jeg er ikke del av dem. Dette selv om tilbudet fra mi side var å synge eller på anna måte bidra, gratis, sier Valle til Sunnmørsposten.

- Dette gjør meg trist. Mest på vegne av alle som liker fotballsanger. For dette handler faktisk ikke så mye om meg, selv om jeg reagerer på måten dette blei gjort på. Likevel: Jeg kan ikke drive å skrive og synge slike låter for evig. Samtidig kunne jeg ha bidratt til kontinuitet. Til flere andre kom med. Det får jeg ikke gjort, for uten en stadion å framføre nye låter på, dør dette ut. Synd, for fotballsanger er en institusjon, en kulturbærer, sier han.

Vik: - Overraska over vendinga dette har tatt

Sunnmørsposten har vært i kontakt med klubbdirektør Geir Steinar Vik. Han har fått med seg innlegget og har følgende kommentar:

- Det stemmer at vi hadde en prat i dag. En fin en, faktisk, der «Luffen» forespør om å kunne brukes framover. Men da jeg informerte han om at vi har planer for de fire hjemmekampene som er igjen denne sesongen, og at han ikke var med der, la han rett og slett på.

- Du er overraska over innlegget?

- Ja. Basert på den samtalen vi hadde er jeg overraska over den vendinga dette har tatt.

- Svaret mitt gjaldt som sagt for resten av sesongen. Og: Selv om vi ikke har engasjert «Luffen» til å synge på stadion i år, har vi altså benytta oss av han under fanzone-arrangement, sier Vik.

- AaFK har gjennom tidene flere ganger gitt ekstra heder for innsatsen til «Luffen». I 2014 gikk han Gullskjerfet overrakt på stadion, og da han i 2015 selv tok initiativ til å trekke seg tilbake, hedra AaFK han med blomster og stor oppmerksomhet - også det på CLS, avslutter Vik.