Her skal han ta tusenvis av publikummere med på en reise gjennom dinosaurenes historie, omgitt av opptil 11 meter høye og 17 meter lange teknisk avanserte dinosaurmaskiner.

Forestillingen er basert på BBCs prisbelønte TV-serie med samme navn.

Dette er tredje gangen forestillingen besøker Oslo Spektrum, og andre gangen Madsen har solorollen som forteller gjennom den én time og 40 minutter lange forestillingen.

Nå har han funnet fram det 40 sider store manuset igjen.

– Jeg hadde glemt hvor mye det var å lære. Men etter kun å ha gjort TV- og filmroller de siste åra hadde jeg veldig lyst til å spille teater i Norge igjen. Og dette er virkelig en spektakulær forestilling å være med på, sier Madsen.

Ikke bare er det mye å huske, det er heller ikke bare bare å skulle bevege seg blant disse enorme dinosaurmaskinene, som dundrer over scenen i voldsom fart.

Oppdatert etter ny forskning

De seks forestillingene i Oslo er de siste på Europaturnéen. Både USA, Japan og Australia har hatt besøk av dinosaurene.

Dyrene har ifølge Madsen autentisk størrelse og styres av tre personer.

– De styres av tre personer. Én er plassert inni dyret og kjører maskina rundt på scenen, én styrer lyd og en kroppsbevegelsene. Og det går heftig for seg når dyrene slåss, forsikrer Madsen.

Forestillingen forteller historien om dinosaurenes evolusjon. Ni ulike dinosaur-arter representerer den 200 millioner lange tidsperioden. Her blir publikum tatt med fra delingen av verdens kontinenter, og får se hvordan hav dannes, vulkaner bryter ut og alt leder fram til kometens nedslag og dinosaurenes utryddelse.

– Teknologien blir mer avansert for hver turné. Og ny forskning innenfor paleontologi og historie har gjort at de har måttet endre en del på disse dyrene, forteller Madsen.

Mer tv

I tillegg til å spille i den sjette sesongen av tv-serien «Vikings», gjør ålesunderen også opptak til den danske Viaplay-serien «Friheden», der han spiller Norges rikeste mann, og der Petter Stordalen har vært inspirasjonskilde for Madsens rolletolkning.