Mark Knopfler kommer til Ålesund

Det er den tidligere Dire Straits-frontmannen Mark Knopfler som skal holde konsert i Ålesund neste sommer.

VERDENSSTJERNE: Momentium kunne mandag presentere at selveste Mark Knopfler kommer til Ålesund, på en pressekonferanse i Sparebanken Møre Arena. 

TILBAKE TIL NORGE: Bilde fra da Mark Knopfler holdt konsert i Vikingskipet på Hamar i 2013. Ved siden av er Richard Bennett.  Foto: Nils Harald Ånstad

Kultur

Momentium kan mandag presentere Mark Knopfler til Ålesund, etter en pressekonferanse på Sparebanken Møre Arena.

– Det er en stor glede å kunne presentere Mark Knopfler til Sparebanken Møre Arena. Vi har fått enormt mye henvendelser om han, og dette er nok en av artistene som folk i regionen har ønsket seg mest, sier Terje Erstad, presseansvarlig i Momentium.

Den tidligere frontmannen i Dire Straits har herjet scener og hitlister siden 1978. Den britiske låtskriveren, gitaristen og vokalisten ble i 1999 ble utnevnt til offiser av Order of the British Empire for sin innsats med musikk.

Populær i Norge

Legenden skal spille i Sparebanken Møre Arena 7. juni neste år. Billettsalget starter 1. november. Dette vil være én av tre konserter han holder i Norge i 2019.

– Mange har nok ønska å se han en gang i løpet av livet. Selv er jeg stor fan, sier salgssjef Idar Ove Giskegjerde.

Han er en svært populær mann i Norge, og flere av hans album har gått til topps på norske salgslister.

– Vi kan ikke garantere hva Knopfler vil spille, men om man ser på tidligere setlister, tyder det på at han vil presentere musikk fra hele sin karriere, sier Erstad.

Dire Straits ble oppløst etter «On Every Street»-turnéen i 1992/1993. Flere av bandets største hits, som «Romeo & Juliet» og «Sultans Of Swing», pleier stå på setlisten når Knopfler spiller live.

Slipper sitt niende album

Supergitaristen slipper sitt niende studioalbum, "Down the Road Wherever" 16. november, og reiser på turné i Europa og USA med bandet sitt fra april til september 2019.

Han har holdt konserter i Norge før, blant annet i Bergen, Trondheim og Oslo, men det er første gang han tar turen til Ålesund.

Momentium er sikre på at de kunne fylt Color Line Stadion under en Knopfler-konsert.

– Men det er ikke en slik type konsert han skal ha denne gangen. Det blir en mer intim konsert med 8500 publikummere, og vi tror at Sparebanken Møre Arena vil være en svært god sal for denne konserten. Billettene vil bli solgt ut raskt, så det gjelder å sikre seg så raskt som mulig, sier Erstad.

Bandet består av hele ti mann som de fleste har jobbet med Mark de siste to tiårene: Guy Fletcher (keyboard), Richard Bennet (gitar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (fløyte), John McCusker (fele og cister), Glenn Worf (bass), Danny Cummings (perkusjon), Ian Thomas (trommer), og de nye i bandet er Graeme Blebins (saksofon) og Tom Walsh (trompet).