Det nasjonale bokåret 2019 skal feires bredt

– På tide å gi boka en ny sjanse

Tenk på alle gangene du fikler med telefonen i løpet av dagen. Hva med å ta opp ei bok i stedet?

Nasjonal feiring: Bokåret blir offisielt sparket i gang 15. januar. Etter det er det fritt fram for blant annet Moa bibliotek å skape mye blest om norske bøker gjennom året. Bokåret markerer at det er 500 år siden de første norske bøkene ble trykt. Bøkene var riktignok skrevet på latin og ble trykt i Paris og København, men verdt å feire likevel. Foto: Nils-Harald Ånstad 

Kultur

– Målet med bokåret 2019 må være at flere av oss som vet vi kaster bort mye tid på å bla uten mål og mening på telefonen, blir minnet om at det fortsatt finnes noe som heter bok, og som alltid har gitt mennesker glede og kunnskap, sier Bjørn Vatne, prosjektleder for bokåret ved Møre og Romsdal fylkeskommune.