I dialog med Ålesund kommune om leiekontrakten

Nordisk Film Kino føler presset fra Odeon

Leiekontrakten Nordisk Film Kino har med Ålesund kommune går ikke ut før i 2022. Men allerede nå har filmgiganten henvendt seg til kommunen angående konkurransesituasjonen med Odeon.

Fyller salene: Kinovinneren Odeon har hatt 50.642 besøkende etter at kinoen åpnet 1. november i fjor. Til sammenligning hadde NF Kino på Moa og Løvenvold 6.268 besøk i det samme tidsrommet. Her er en forventningsfull Odeon-trio før åpningen av den nye kinoen, f.v. daglig leder på Moa, Beathe Kvalsvik Breivik, CCO Jon Einar Sivertsen og adm.dir. Ivar Halstvedt.  

Kultur

– Kontrakten kan i utgangspunktet ikke avsluttes før. Men vi har nå mottatt en henvendelse fra NF Kino angående leiekontrakten, der det går fram at de opplever konkurransesituasjonen i Ålesund som utfordrende. Noe mer enn det kan jeg ikke uttale meg om, sier kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal.