Klemetsen i Bypatrioten valgt inn som ny leder:

Trine Klemetsen skal lede Matfestivalen

Trine Klemetsen i Bypatrioten blir ny daglig leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Ny leder: Trine Klemetsen blir ny leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund.  Foto: Den Norske Matfestivalen

Kultur

Det melder Den Norske Matfestivalen i en pressemelding.

– Dette er drømmen det, sier Klemetsen.

I oktober ble det kjent at Terje Devold, som har vært innleid som daglig leder i Matfestivalen de siste fem årene, skal tre av.

Nå er altså Trine Klemetsen, som står bak Bypatrioten, valgt inn som ny leder.


Styreleder håper på nyansettelse innen slutten av januar

Matfestivalen står uten daglig leder fra årsskiftet

Siden Terje Devold ga beskjed i månedsskiftet september/oktober om at han søkte nye oppgaver, har Den Norske Matfestivalen jobbet intenst for å få på plass ny daglig leder.Lederskifte i Matfestivalen i Ålesund

Terje Devold skal gjøre nye ting og gir seg som leder for Matfestivalen.

 

Tro på lokalmat

– Vi har lagt ned mye tid og krefter i denne festivalen tidligere, nettopp fordi vi tror på budskapet om lokalmat og matproduksjon både fra hav og land. Vi har utrolig mange flotte matprodusenter og spennende miljøer i vår region. Matfestivalen som arena handler nettopp om synliggjøring av vår identitet, tradisjoner og ikke minst innovasjon. Alle viktige ingredienser i arbeidet for en enda mer attraktiv by og region. Der tenker vi matfestivalen kan ta en enda sterkere posisjon, sier Klemetsen i pressemeldingen.

Planer for fremdriften

Nå skal styret begynne å planlegge vegen videre, og noen stikkord for festivalens videre fremtid er barn og unge, bærekraft og miljø, kulturarv og kyst og havrom.

Bypatrioten har vært tilknyttet Matfestivalen de to siste årene som prosjektledere for Barnas Matfestival og med konseptet "En smak av Ålesund".

I år skal festivalen også feire sitt 35-års jubileum.
Ålesund - et eldorado for matelskere

Skal du ut og spise middag i Ålesund sentrum? Med nesten 2.000 spisestoler på 32 restauranter har utvalget aldri vært større i Ålesund sentrum.