Blanda kritikker til «Uranium Heart»

Aftenposten gir terningkast fem, Adressa fire og VG tre.

Første album: Highasakite som duoen Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu er ute med sitt første album.   Foto: Jørgen Nordby

Kultur

Highasakite, nå i form av Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu, er ute med sitt første album, «Uranium Heart».

Under tittelen «En varmere perfeksjonisme» skriver Aftenpostens anmelder: Til å begynne med er albumet fint, men litt pregløst. Gi det tid og du vil se at det åpner seg og krever sin rettmessige plass». «Apokalypsen er skjøvet bort. Håvik snakker ikke på vegne av menneskeheten. Nå er det på individuelt nivå – og kjærlighetsfølelser».

Adresseavisen mener hitmakerne er tilbake i en fortsatt fengende, men litt for rolig utgave. Anmelderen trekker fram «vanvittig fine refreng», men mener Bersu og Håvik burde hatt et par litt mer organiske uptempo-låter i den litt mer elektroniske linja de har valgt.

Dersom Highasakite skal spille hele «Uranium Heart» på den kommende konserten i Oslo Spektrum håper VGs anmelder de har satt fram behagelige stoler, eller aller helst gode senger. Den uortodokse, men vellykkede countrylåten «Uranium heart» er det eneste virkelig minneverdige på albumet. Resten er ikke så ille, bare så innmari stille, mener VG.


Highasakite til Spektrum i mars, er klar med ny musikk og nye livemusikere

Highasakite lover helt nytt materiale og «en ny, storslått og spektakulær liveproduksjon» når de nå melder om arenakonsert i mars neste år.Highasakite med storkonsert i Ålesund

I 2019 er det igjen duket for konsert i Sparebanken Møre Arena. Denne gangen med Ingrid Helene Håvik og Highasakite.

 

Highasakite-vokalist tapte navnekamp

Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik mister eneretten til varemerket, mens de tidligere bandmedlemmene får medhold av Patentstyret, melder VG.