Flygel-dugnad i kveld

Tre jubilanter gir kronerullingskonsert i gave til Avholdshjemmet.
Kultur

Vi skal i regelen ikke spørre damene om alderen. Men når de røper den sjøl, får det stå sin prøve: Sangerne Lisbet Lislevatn og Grethe Kielland runder 100 år. Til sammen. Ung-folen Miki Campins er ikke mer enn 40. Slagverkeren og gitaristen blir uansett med på moroa fredag kveld.

Alle tre hovedpersonene er å finne som lærekrefter ved Ålesund kulturskole. De ønsker å markere alt kjekt sammen.

I anledningen 50 + 40 +50 år arrangerer vi en kronerullingsfest til inntekt for permanent flygel på Sobra Scene i samarbeid med Sobra Scene. Vi inviterer til konsert for hele byen med oss selv og gjestemusikere på scenen, forteller Grethe Kielland.

 

Sobra Scene er altså gode, gamle Avholdshjemmet. Favorittlokalet til salig Robert Levin og mange andre artister. Akustikken er nær sagt verdensberømt. I Norge, i det minste.

Tiltaket vil forhåpentligvis inspirere andre til å gjøre det samme og et permanent flygel vil komme godt med for oss selv, våre medmusikere, kor, korps i byen og ikke minst tilreisende gjestemusikere/ artister, påpeker jubilant Kielland.

Steinway-flygelet på Avholdshjemmet er allerede halvvegs finansiert.  Handelen med NRK er sluttført og mellomlegget opptatt som banklån på komersielle vilkår. Det gjelder altså å skrape samme resten forholdsvis fort.

Den nylig gjennomførte Kammermusikkfestival en kunne ikke gått av stabelen her på Sobra Scene uten dette instrumentet på plass, minner «kronerullerinne» Grethe Kielland om.

 

140-årsjubilantene har kalt inn gode, eminente musikervenner til denne festkvelden for flygelsaken: Jan Hovden, Ove Kvangarsnes, Oskar Sletfjerding, Siri Marie Gauslaa, Samuel Skrede, Yuri Hashimoto, Inna Krinicka og Johan Sewerin.

De beste blant oss er altså kalt. Alle inntekter går rett til Avholdshjemmets flygelfinansiering.