Middelaldermuseet satser på mer informasjon til publikum om Borgundkaupangen

Henger utgravingshistorien på husveggen

– Foreldrene tok oss med hit på søndagstur for at vi skulle få se på utgravingene, og vi ungene syntes det var spennende.

Viser historien: Arkeolog Heidi Haugene har ansvaret for Middelaldermuseet, og hun håper at de nye formidlingstiltakene vil øke interessen for historien. Bildet til venstre på veggen bak henne er av en skoleklasse som var på tur i Borgundgavelen i 1954. Sikkert mange kjente fjes å finne for folk som tar turen i dag også. 

Kultur

Sidsel Waage Aurdal og søsteren Vigdis Waage Berset studerer åtte store bilder som har kommet opp på østveggen av Middelaldermuseet. Bildene er fra de store arkeologiske utgravingene i Borgundgavelen fra 1954 og fram til 1984.