Moldejazz med siste store artistslipp

Highasakite og Dagny blant artistene som blei presentert tirsdag.

Til Moldejazz: Highasakite spiller på Romsdalsmuseet 19. juli, sammen med Dagny og Lil Halima.  Foto: Stian Andersen

Kultur

Under en pressekonferanse i Storyville på Plassen i Molde, tirsdag gjorde Moldejazz unna det siste store artistslippet i forkant av årets festival. En rekke artister blei presentert går det fram av ei melding i etterkant, deriblant de som skal spille på konsertdag nummer to på Romsdalsmuseet 19. juli: Highasakite, Dagny og Lil Halima.

Disse får kulturstøtte

Møre og Romsdal fylkeskommune deler ut millioner i støtte til kulturlivet.


Videre annonserte festivalen også britiske Incognito: Bandet, som i løpet av sin rundt 40 år lange karriere blant anna har jobba med Stevie Wonder, George Benson, Chaka Khan, George Duke og Al Jarreau, spiller i Alexandraparken 16. juli - konserten er etter sigende bandets første både i Norge så vel som i Skandinavia.

Festkonsert med «klangen av Hoem»

70-årsjubilanten Edvard Hoem hylles av Moldejazz – i en festkonsert kalt «Klangen av Hoem» der forfatterens tekster er tonesatt.


På samme scene spiller også Ole Børud og Spellemann-nominerte GB Blues Express – førstnevnte 19. juli, sistnevnte 20. juli og i forkant av Blood, Sweat & Tears.


Nytt artistslipp:

Tilbake til Moldejazz ti år etter hun begeistret publikum i Bjørnsonhuset

Moldejazz slapp i dag nye navn til sommerens festival. Blant dem som kommer er jazzvokalisten Melody Gardot, 10 år etter at hun begeistret publikum i Bjørnsonhuset.


Det siste vi tar med er at Artist in Recidence Gard Nilssens bestillingsverk heter «If you listen carefully, the music is yours». Verket urframføres 19. juli og med heile 16 musikere.

Slik blir Moldejazz 2019

Direkterapportering fra det første artistslippet for Moldejazz 2019.