Fagerlia-elever med utstilling

Har laga kunst av marint søppel de sjøl har plukka.

Marint søppel: Elevene på kunst, design og arkitektur ved Fagerlia vgs. har laga kunst av søppel de sjøl har sanka. Lørdag holder de utstilling i foajeen ved Parken kulturhus.  Foto: Line Helgesen

Kultur

Lørdag skal elevene på kunst, design og arkitektur ved Fagerlia videregående skole ha utstilling i foajeen på Parken kulturhus i Ålesund.

– De stiller ut kunst de har laga, etter at de før påske var med Årim og friluftsrådet og plukka marint søppel, forteller lektor Anja Overå.

Lektor: - Ett virkemiddel for å binde det heile sammen er bruk av lampeskjermer, forteller lektor Anja Overå.  Foto: Line Helgesen

– Alle elevene på de tre trinna har laga hver si form, og så stille det ut som en heilhet, fortsetter hun.

Da Sunnmørsposten var innom foajeen fredag formiddag pågikk oppsettinga for fullt. Og hadde det ikke vært for at dørene sto åpne, ville vi etter sigende ha kunnet kjenne sjølukta fra de ulike komponentene, sjøl om det meste av det har blitt grundig vaska.

– Nå har vi ikke gitt utstillinga noe navn. Men kanskje vi skal bruke det en av elevene foreslo - Trashures, sier Overå, og lar spørsmålet henge i lufta.

Utstillinga i foajeen er kun å se lørdag.