Se livestream fra UKM-festivalen i Møre og Romsdal

Klare for ung kulturfestival

I helga skal ungdommens kulturfest arrangeres i Kristiansund. Over 350 ungdommer fra hele fylket skal delta.
Kultur

Et av de første bandene som skal på scenen er gruppa Saft! fra Giske. Bandet består av Emma Sylvesta Rørhus Flaate (vokal – 18 år), Jon Roald (piano – 17 år), Kristian Hoprekstad (vokal – 17 år) og Solveig Eide Grønningsæter (fiolin – 17 år).

Deltar på UKM: Saft! fra Giske. Foto: UKM 

Entusiaster

– Vi går i samme klasse og har spilt sammen i nesten et halvt år, sier Jon Roald. Drømmen er å jobbe med musikk. Saftentusiastene sier de har et lite håp om å komme videre, men det er tøff konkurranse.

Etter Saft! er det folkemusiker, Aurora Sæter (12) fra Haram, sin tur sammen med venninner Emilie Sæter (13), Ronja Ottestad (13) som dansere. Aurora er aktiv i folkemusikkmiljøet. Hun har danset folkedans i mange år, og hun spiller fele i spelemannslag. Det siste året har hun vært på kurs for å lære å synge folkemusikk. Hun har deltatt på kappleiker, men aldri på UKM, ifølge informasjon på UKMs pressenettside.

Blant de mange talentene fra Sunnmøre som skal presentere seg, finner vi Frida Otterlei (14) fra Haram. Hun driver med luftakrobatikk, og har holdt på med det i litt over ett år. Men UKM er ikke det eneste talentshowet Frida skal opptre på. Jeg har også meldt meg på Norske Talenter, forteller hun.

Deltar på UKM: Aurora Sæter fra Haram. Foto: UKM 

Animasjon

Animatøren, Olea Helland (19) fra Ålesund, skal vise fram en episode fra sin animasjonsserie, Astronautica, som hun har laget ved hjelp av noen internettvenner. – Jeg har drevet med animasjon i cirka ett år og har drømt om å lage en animasjonsserie. Så tenkte jeg- hvorfor vente? sier Olea, som både har animert, vert stemmeskuespiller, regissør, skript forfatter, og kunstner i serien.

Direktesending

Det blir mulig å se livestream fra festivalen på smp.no i helga - streamen finner du øverst i denne saka.

– Vi har 10 personer i egen redaksjon og flerkameraproduksjon som streamer hele fylkesfinalen i tillegg til en del saker før og etter, forteller Katrine Mæhlum Pilskog, som er redaktør for UKM, Media Møre og Romsdal.