Uttak fra Møre og Romsdal:

Disse ungdommene går videre til den nasjonale UKM-festivalen

SENDES VIDERE FRA FYLKESMØNSTRINGA: Eleftheria Viktoria Migkos Hellevik er blant ungdommene i Møre og Romsdal som får tilbud om å delta i den nasjonale UKM-festivalen i Stjørdal.  Foto: Marius Simensen

Kultur

3.-5.mai ble UKM fylkesfestivalen i Møre og Romsdal arrangert i Braatthallen i Kristiansund, blir det opplyst i en pressemelding fra UKM fylkesfestivalen.

I alt har 1.753 ungdommer mellom 13 og 20 år deltatt på UKM lokalt siden januar. Her er de som får tilbud om å representere Møre og Romsdal under årets nasjonale UKM festival som arrangeres i Stjørdal:

Film: Olea Helland (Animatør) 19 år fra Ålesund Titler: Astronautica Scene: Ufokusert (Indiepop/Band) fra Hareid Emma Sævik – 18 år (Vokal), Henrik Stave – 18 år (Gitar), Ludvik Brune Leikanger – 18 år (Bass), Marius Osborg – 18 år (Trommer), Svenning Veiseth – 18 år (Piano, Synth) Titler: Special Eleftheria Viktoria Migkos Hellevik (Forfatter og fremfører) – 19 år fra Ålesund Titler: Eg hugsar, Saudeflokken og Johannes dans Sofie, Thea og Eira (Contemporary/modern) fra Vestnes Eira Olsen – 17 år (danser), Sofie Nerhus – 16 år (danser), Thea Grønningsæter – 16 år (danser) Titler: Waves Isak Hungnes (Klassisk piano) – 17 år fra Molde Titler: Liebestraume - Notturno III. (Liszt) Dordi Boksasp Lerum (Folkemusikk) – 17 år fra Tingvoll Titler: Maria Møy på Grip Kunst: Oleanna Brungot Dybvik – 14 år (kunstner) Sula Titler: Sjølvportrett Malin Halle Farstad (Kunst) Molde Titler: Anatomi 2 Birgithe Kristine Runde – 17 år (kunstner) Ørsta Titler: Mildrid Amalie Løwe - 17 år (kunstner) Aukra Titler: Grinebiter'n.

I tillegg blir deltakere i sjangerne konferansier, media og arrangør nominert til UKM-festivalen i Stjørdal. Deltakere som har imponert ekstra på festivalen i Møre og Romsdal og er nominert er: Arrangør: Jonas Tuven - 16 år (Lyd, Lys, Scenearbeider) Smøla Olav Beitveit - 18 år (Lyd, Lys, Scenearbeider) Sande (M og R) Elise Antonsen Lura - 16 år (Koordinator / produsent Smøla Konferansier: Synnøve Longva - 17 år Haram (M og R) Media: Even Finnøy - 17 år (Flerkamera, kamera) Volda Fride Stokke Dyb - 18 år (Journalist, Fotograf) Giske Håkon Brekke - 18 år (Flerkamera, regi) Molde Håvard Bævre Ellingsgård - 18 år (Journalist, Fotograf, PR og pressekontakt) Nesset Heidi Lysgård Fagerheim - 16 år (Fotograf) Smøla Mona Våge - 17 år (Journalist, Fotograf, Videoreportasjer, Flerkamera, kamera) Ulstein.


Se livestream fra UKM-festivalen i Møre og Romsdal

Klare for ung kulturfestival

I helga skal ungdommens kulturfest arrangeres i Kristiansund. Over 350 ungdommer fra hele fylket skal delta.