Går inn i ny kulturstilling i Ålesund kommune

Lin Marie Norberg Jacobsen er tilsatt i en nyopprettet stilling som rådgiver for profesjonell kultur i Ålesund kommune.

Ny jobb: Tidligere leder for Ung i Ålesund, Lin Marie Norberg Jacobsen.  Foto: Nils Harald Ånstad

Kultur

– Vi ønsker å legge til rette for at Ålesund kommune har et rikt og mangfoldig kulturliv, også innen det profesjonelle området. Dette er en viktig og nødvendig del av Ålesund kommunes arbeid for å styrke kommunens attraktivitet og urbane kvaliteter, sier kultursjef Oskar Skulstad i en pressemelding.

Lin Marie Norberg Jacobsen kommer fra stillingen som kulturkonsulent i Ålesund kommune der hun har jobbet med modernisering av kommunens kulturtilbud til ungdom – under paraplyen Ung i Ålesund. Der har hun blant annet jobbet med kulturprosjekt som konsertserien Spire og kunstformidlingsprosjektet Framtiderne, ifølge kommunen.

– Lin Marie forlater nå et område som virkelig er i vekst, for å arbeide med en del av kulturlivet som Ålesund kommune ikke har satset nok på tidligere, sier Skulstad i pressemeldingen.


Ungdommens Kulturmønstring i Ålesund denne helga:

Tidenes kulturfest for unge artister

117 unge artister og til sammen 150 ungdommer på, bak og rundt scena. Brødrene Daniel og Martin Flataker imponerte med sjølveste «Bohemian Rhapsody» sammen med Magnus Vemøy.Ber kommunen stoppe konsert med domfelt rapper

I et brev til ordføreren og rådmannen ber Støttegruppa for rusomsorg i Ålesund om at den rusfrie ungdomskonserten med Kamelen blir stoppet. Begrunnelsen er artistens fortid på skråplanet.


Lin Marie er utdannet både i Public Relations (PR) og markedskommuniksjon fra BI i Oslo og innen dans og musikkteater fra Bårdar i Oslo, og har arbeidet flere år som profesjonell danser og koreograf. I tillegg har hun jobbet i mange år med eventplanlegging og arrangemenstavvikling i inn- og utland.