Returnerer til hjembyen med improvisasjon

Preben Lillebø Rongve har siden han forlot hjembyen Ålesund for mange år siden, drevet med teater rundt omkring i verden. Nå bor han i Oslo, og i høst går turen til Ålesund, for den improviserende forestillingen «Magi- og fantasioperatørene».

Hjem igjen: Preben Lillebø Rongve er skuespiller med base i Oslo. I høst står han igjen på scena i Ålesund, for første gang på mange år. Denne gangen er det en improvisert teaterforestilling for barn han er aktuell med.   Foto: Marius Simensen

Preben Lillebø Rongve

Av erfaring har de voksne det minst like gøy. Det blir nok vitser fortalt over hodet på barna og rett inn i de voksnes hjerter
Kultur

– Det er en improvisert forestilling for barn. Vi vet ikke hva den skal handle om, det finner vi ut der og da, men det blir jo historier om ting og tang i hverdagen. Tull og tøys og gøyalt, sier Rongve og legger til at dette innebærer at de må sensurere seg selv litt, for å passe for de yngste, men: