SKRUK kommer med nytt album

Trondheim: SKRUK utenfor Nidarosdomen. I front er dirigent Per Oddvar Hildre og låtskriver Kirsti Dahl Johansen.  Foto: Marianne Lystrup

Kultur

2. august slipper koret SKRUK det nye albumet «Taking Back the Garden of Eden». Det skriver koret i en pressemelding. Albumet skal ifølge meldingen inneholde hymner av håp som et mottrekk mot det de kaller en avgrunn av framtidsfrykt og pessimisme.

Det er Kirsti Dahl Johansen som har skrevet melodien og tekstene mens Per Oddvar «Prots» Hildre i kjent stil er dirigent. Hildre har vært med siden oppstart av koret i 1973.

I meldingen skriver SKRUK følgende om det nye albumet: «Det er et album som ikke underslår hvem vi er og hvordan vi kommer til kort som enkeltmennesker og som samfunn. Det peker bakover til mange referanser fra bibelske fortellinger, men det er overraskende hvordan tekster og melodier gjør de gamle overleveringene høyaktuelle. Vi lever i en tid hvor vi utfordres mer enn noen gang på menneskehet på å finne nye løsninger som kan erobre tilbake det landskap av kjærlighet, tilhørighet og klokskap som vi er i ferd med å ødelegge. »

Albumet er spilt inn i Sagene kirke i Oslo av Alf Christian Hvidsteen med Erik Hillestad som produsent.

Tirsdag holder SKRUK konsert i Vår Frue i Trondheim i forbindelse med Olavsfest.